Alle leerlingen van het Regina Caelilyceum gingen naar buiten!

C21

Alle leerlingen van het Regina Caelilyceum gingen naar buiten!

17_mei_-_brugge_-_groeningemuseum
Ingezonden foto
 
Op vrijdag 17 mei was het heel stil in de leslokalen van het RC-lyceum in Dilbeek: alle leerlingen waren immers buiten hun gewone leslokalen actief. De eerstejaars hadden een sportdag op school en konden proeven van uiteenlopende activiteiten van telkens een half uur: een korte maar krachtige kennismaking met allerlei sporttakken. De tweedes mochten op voorhand kiezen welk museum ze zouden bezoeken; onder meer het SMAK en het huis van Alijn stonden op het programma. In de namiddag konden ze ontspannen in de Blaarmeersen of iets actiever bezig zijn met minigolf, skaten of basketbal.
De derdejaars trokken op studiereis naar Brugge in het kader van de lessen geschiedenis. Aan de hand van een vragentocht verkenden de leerlingen de stad op zoek naar de duidelijke sporen van de middeleeuwen. De leerlingen bezochten ook het Historium, een totaalbeleving waar decors, film, muziek en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring, waarin het Brugge van de vijftiende eeuw opnieuw tot leven geroepen wordt. In het Groeningemuseum kreeg een ander deel van de groep meer uitleg over middeleeuwse schilderkunst.
 

De vierdejaars gingen naar Sparkx in Hasselt, dat is het grootste sportainmentpark van Europa. De leerlingen kregen er de kans zich uit te leven in meer dan 50 sporten op 36 sportbelevingen en skieden bijvoorbeeld van extreem steile hellingen, leerden boogschieten of scheurden door halsbrekende bochten achter het stuur van hun F1- racemachine? De vijfde- en zesdejaars bereidden hun Brusseldag voor in de lessen esthetica: ze leerden op verschillende manieren kijken naar kunstwerken, gebouwen... Naast een museumbezoek, zoals het Hortamuseum, Bozar, Mode- en kantmuseum, KMSK, World of Banksy en het Stripmuseum voerden ze ook opdrachten uit om eens op een andere manier naar Brussel te leren kijken. Het weer was goed, de leerlingen enthousiast en de begeleidende leerkrachten (van alle jaren!) fier op hun leerlingen door de vele complimenten die ze kregen van animatoren en gidsen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief