DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Foto JPS.

Vergunning voor nachtwerken aan GEN

Het schepencollege heeft aan de firma Denys nv uit Wondelgem de toelating gegeven om in het raam van de aanleg van het derde en vierde spoor voor het Gewestelijk Expresnet (GEN) nachtwerken uit te voeren. Die vergunning geldt voor de volgende periodes: (17/8 – 21/8), (12/10 – 16/10), ( 19/10 – 23/10) van 2009. Het nachtwerk is noodzakelijk om de veiligheid van de omwonenden en de spoorwegen te garanderen.

Vooraleer de toelating te gegeven besliste het schepencollege enkele bijkomende vragen te stellen over de aard van de werken en de daarmee gepaard gaande hinder. De GEN-werken zijn immers een bron van overlast voor de omwonenden en er wordt te weinig rekening gehouden met hun verzuchtingen. De gemeente ontvangt bijna dagelijks klachten gaande van geluidshinder, zwaar vrachtvervoer tot overlast aan stof. De opdrachtgever en de aannemers betrokken bij dit project zijn te weinig bekommerd voor het beperken van de hinder, vindt het schepencollege. Willekeurig en zonder motivering wou het schepencollege geen afwijking toestaan.

De aannemer beantwoordde de vragen van het schepencollege. De nachtwerken omvatten het leveren en plaatsen van betonnen prefabdelen voor de bouw van de voetgangersbrug Plankenveld. Deze werken gebeuren vlak naast de sporen en daarom is het noodzakelijk dat deze werken ’s nachts uitgevoerd worden om de veiligheid van iedereen te garanderen. Elk incident dat zich zou voordoen tijdens de montage van de prefabelementen, kan catastrofaal zijn voor eventueel treinreizigers.

De aannemer beseft dat het werk gepaard gaat met een zekere geluidshinder. De uit te voeren werken zijn echter niet van die aard dat “uitzonderlijke” geluidshinder moet worden verwacht. Hiertoe is het nodige materieel uitgerust met desbetreffende geluidsdemping, zegt de aannemer in zijn antwoord. Maar geluidshinder van de draaiende motoren voor de toevoer van materialen en hijsmaterialen, alsook van de draaiende stroomgroepen is steeds mogelijk. De aannemer zal alles in het werk stellen om de geluidshinder tot een minimum te beperken.

Eerste zitdag voor verkoop van gemeentehuis Schepdaal

Op dinsdag 25 augustus heeft de eerste mondelinge zitdag plaats voor de verkoop van het gemeentehuis van Schepdaal. Tot vandaag liepen er tien biedingen binnen, die variëren tussen € 100.000 en € 450.000. Deze biedingen zijn allemaal beneden de officieel geschatte waarde. Het schepencollege verwacht dat op de zitdag de prijs zal stijgen. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt de verkoop ingehouden.

Toelage voor jaarmarkt Schepdaal verhoogd

Het schepencollege gaat akkoord de toelage voor de jaarmarkt van Schepdaal te verhogen met € 4.200 tot € 15.500. De verhoging van de toelage moet dienen om de vernieuwde en spectaculaire uitbreiding van de affiche te kunnen financieren. Dat zijn de burgemeester en het jaarmarktcomité overeengekomen.

Dilbeeks gemeentepersoneel fietst te weinig

De federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer hield vorig jaar een enquête over het woon-werkverkeer van het gemeentepersoneel. Daaruit blijkt voor Dilbeek dat 85 % van het personeel naar kantoor komt met de wagen. Nog geen 2 % komt met de fiets ondanks de fietspremie. Met deze cijfers ligt Dilbeek ver van het gemiddelde in Vlaanderen.

Brandstofbesparing van bijna 16.000 euro

Op basis van het nieuwe gemeentedecreet heeft Dilbeek een offerte uitgeschreven voor de levering van brandstof aan de gemeentelijke diensten en politie voor een periode van vier jaar. Kuwait Petroleum Belgium NV (Q8) diende de meest voordelige offerte in. Q8 heeft drie stations in Dilbeek: twee op de Ninoofsesteenweg en één station op de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden. Door het voeren van deze procedure krijgt het gemeentebestuur een korting van € 0,095 per liter brandstof exclusief btw. Het bedrag van het voordeel hangt af van de brandstofprijs. Hoe lager de brandstofprijs, hoe hoger de korting. Indien de brandstofprijs € 1 bedraagt is het jaarlijks voordeel € 15.675 (waarvan € 11.875 voor het aandeel gemeente). Met het voeren van deze procedure is het gemeentebestuur volledig in orde met de wetgeving overheidsopdrachten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief