DILBEEK stimuleert beweging bij ouderen

C21

DILBEEK stimuleert beweging bij ouderen

20240606_beweegmarkt_01_lr
 

Op donderdag 6 juni vond de derde editie van de Beweegmarkt voor Dilbeek Plus plaats in de gebouwen van co-hogeschool Odisee. Samen met de studenten van Odisee en Logo Zenneland zet gemeente Dilbeek de ouderen aan tot beweging. Sportinitiaties, infosessies, smoothies, krachttesten, … Meer dan 80 deelnemers vonden er wel een beweegreden.

Nù bewegen voor later.
“Bewegen dóet iets met je!”, is het motto waar de Beweegmarkt mee uitpakte. Dat bewegen gezond en belangrijk is niet nieuw: minder gezondheidsklachten, je mentaal en fysiek fitter voelen en je sociale leven voeden. Al vanaf de leeftijd van 55 jaar is het belangrijk om te blijven bewegen om tal van redenen. Dat is ook waar het lokaal dienstencentrum van Dilbeek de nadruk wil opleggen. Zo ontstond de samenwerking met hogeschool Odisee en Logo Zenneland. Het lokaal dienstencentrum wil immers thuiswonende ouderen zo lang mogelijk kwalitatief thuis laten wonen. De Beweegmarkt draagt hier aan bij: nú bewegen voor later.
Voor elk wat wils.
De Beweegmarkt is er voor de actieve en de niet-actieve Dilbeekse oudere. Van 13u tot 16u was er de doe-markt. Daar kon je deelnemen aan korte, laagdrempelige sportinitiaties: badminton, padel, zaalvoetbal, basketbal, stoelyoga, ... of aan een infosessie EHBO of Gezond ouder worden. Nieuw dit jaar was dat een professionele arts en kinesist krachttesten afnamen en je persoonlijk advies gaven op basis van je score. Deze krachttest is een interessante parameter naar zelfstandig thuiswonen. 
 
Na het sportieve gedeelte was het tijd voor de ontmoetingsmarkt in de tuin. Daar stonden tal van lokale gezondheidspartners de ouderen te woord om hen in beweging te brengen: thuis, met ondersteuning of in groep. Bovendien ontving iedereen een beweegbrochure met een overzicht van het Dilbeekse aanbod voor ouderen. Het gezellige kader, heerlijke smoothies en tal van ervaringen om te delen zorgden voor een gezellige beweegnamiddag.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief