DILBEEK - Japanse touroperators bezoeken Pedevallei

C21

DILBEEK - Japanse touroperators bezoeken Pedevallei

Albrecht_de_schrijver_en__1000_zonnen_en_garnalenl
Albrecht De Schrijver van de vzw Dilbeeks erfgoed leidde de groep rond. (Foto Jean-Pierre Schoukens)
 
Vijf_touroperators_met_boekje_in_aanslag
De Japanse touroperators. (Foto Jean-Pierre Schoukens)
 

Vijf van de oorspronkelijk negen aangekondigde Japanse touroperators zijn op initiatief van Toerisme Vlaanderen bezig met een verkenningstocht door Vlaanderen. Doel is Vlaanderen bij de Japanse reislustigen op de kaart te zetten. De groep bezoekt de steden Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven en Mechelen en zakte zondag voor een bezoek af naar de Pedevallei. Onze regio spreekt de Japanners vooral aan omwille van Brueghel.

 Uiteraard mocht een bezoek aan de wereldvermaarde kerk van Sint-Anna-Pede niet ontbreken. Albrecht De Schrijver van de vzw Dilbeeks Erfgoed leidde de groep rond en schetste in het Engels aan de hand van de borden van het openluchtmuseum de landschapsschilder Brueghel en zijn betekenis voor de streek en de schilderkunst. De Japanse touroperators noteerden ijverig elk detail dat De Schrijver vertelde.

 In het spoor van Albrecht De Schrijver liep ook een televisieploeg van de VRT die opnames maakte voor het programma 1000 zonnen. Dat komt vanavond, maandag, op de buis. Het item zou drie minuten lang duren, wat uitzonderlijk lang is. De ploeg maakte voor en na de komst van de Japanners vele bijkomende opnamen.

 Er was tevens een bezoek gepland aan de molen van Sint-Gertrudis-Pede, maar door tijdsgebrek werd dit bezoek afgelast. De groep moest nadien nog het kasteel en de museumtuin in Gaasbeek en de rozentuin van Coloma bezoeken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2009
Jean-Pierre Schouckens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief