DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Foto JPSD.

Zwembad Dilkom maand langer dicht

Naar aanleiding van de vaststelling bij de afbraakwerken in zwembad Dilkom van bijkomende problemen van waterinsijpeling en gebrekkige waterdichting, heeft het schepencollege beslist een expert aan te stellen voor de nodige vaststellingen. Deze bijkomende werken kosten € 99.807,83 incl. btw en betekenen zeker een verlenging van de uitvoeringstermijn met 30 werkdagen.

Tijdens de uitvoeringswerken aan het zwembad Dilkom is gebleken dat de overloopgoten niet kunnen behouden blijven vermits zij niet waterdicht geplaatst zijn en de waterdichting niet kan hersteld worden. Een studiebureau stelde vast dat de volgende elementen niet waterdicht werden uitgevoerd:

- de waterdichtingslaag waardoor water vanuit het zwembad onder de roofing terecht komt
- het waterslot tussen de betonnen balk en de overloopgoot
- de afvoerbuizen van de overloopgoot.

Daarom moeten de overloopgoten vervangen worden en de aansluiting waterdicht afgesloten worden.

Cafés herinnerd aan vroegere afspraken

Naar aanleiding van een klacht van een inwoner over de herhaaldelijke geluidsoverlast van de cafés op het Gemeenteplein, gaat het schepencollege een brief schrijven naar twee cafés om hen te herinneren aan eerder gemaakte afspraken om de terrassen te sluiten om 1.30 uur en de deuren gesloten te houden. Het schepencollege is zich bewust dat de handelaars ook moeten leven maar overweegt bij aanhoudende overlast een tijdelijke schorsing van de terrasvergunning.

Wachten op brandweerverslag voor Gildenhuis

Het schepencollege gaat bij de kerkfabriek van Schepdaal aandringen om zo vlug mogelijk het brandweerverslag over het Gildenhuis in te dienen. Op basis van dat verslag wil het schepencollege beslissen om al dan niet het Gildenhuis te huren in afwachting van de bouw van de gemeenschapslokalen in Sint-Gertrudis-Pede.

Maquette restauratieplannen op Monumentendag

Naar aanleiding van de Open Monumentendag op 13 september wordt een maquette van de restauratie van de Alenatoren opgenomen in een kleine tentoonstelling in de Alenatoren zelf. Het schepencollege benadrukt wel dat deze maquette niet de definitieve versie van de restauratie is. De maquette geeft alleen maar een idee hoe de restauratie zou kunnen opgevat worden. De restauratie is budgettair voorzien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief