DILBEEK – Jospop ervaart een topjaar

C21

DILBEEK – Jospop ervaart een topjaar

Editiepajot_dilbeek_jospop_01_tom_vierendeels
Jospop mocht zo'n zesduizend festivalgangers verwelkomen - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_dilbeek_jospop_02_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_03_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_04_tom_vierendeels
Zanger Lenny van Freaky Age
 
Editiepajot_dilbeek_jospop_05_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_06_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_07_tom_vierendeels
Zanger Bent van Daspop
 
Editiepajot_dilbeek_jospop_08_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_09_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_10_tom_vierendeels
 
Editiepajot_dilbeek_jospop_11_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_12_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_jospop_13_tom_vierendeels
Sound Of Stereo
 

Afgelopen weekend was het wederom feesten geblazen in Schepdaal. Het tweedaagse festival Jospop werd vrijdag 28 augustus afgetrapt met de Studio Brussel fuif ‘Was het nu 80, 90 of 2000’. Op zaterdag kwam het festivalterrein al tot leven vanaf 14u. MD mocht op de mainstage de kick off geven.

Met 2500 bezoekers op de Studio Brussel-fuif kende Jospop op vrijdag een topjaar. “De bezoekers stijgen ieder jaar, hopelijk zet deze trend zich verder”, vertelt organisator Wouter Van Cauwelaert. “De dj’s waren supper en er was veel ambiance.”

Ook voor zaterdag wordt een stijging verwacht. “We hadden tweeduizend kaarten in voorverkoop en deze zijn bijna allemaal verkocht”, weet Wouter. “We rekenen ook altijd met de regel dat één op drie zijn of haar kaart in voorverkoop koopt, en twee op de drie aan de kassa.” Volgens deze regel zouder er net als vorig jaar een zesduizendtal bezoekers zijn geweest.

Er is tevens een trend merkbaar bij de voorverkoop. “De eerste twee weken na de start van de voorverkoop is er bijna geen verkoop”, zegt Van Cauwelaert. “Vanaf de laatste drie dagen loopt het echt storm naar onze voorverkooppunten.”

De affiche op zaterdag was voornamelijk Belgisch, zowel op het hoofd podium als in de Marquee. Met toppers als Gorki, The Hickey Underworld, Daspop, The Subs en Dadalife kan je niet anders dan een massale opkomst hebben. Met Freaky Age haalden ze zelfs toptalent uit buurgemeente Ternat naar de weide langs de Ijsbergstraat.

Ondanks de afwezigheid van Magnus kwam alles in orde door de komst van Discobar Galaxie. “Het is jammer dat Magnus niet kon optreden. Zij hebben afgezegt omdat hun set nog niet af was”, weet Wouter. “Het is begrijpelijk dat ze zich niet wouden verbranden bij de fans.” De voorzitter van JH Jos vind Discobar Galaxie een waardige vervanger. “Shameboy draait deze zomer zeer goed op de festivals en ze vallen erg in de smaak. Eén van de leden draait ook bij Discobar Galaxie en ze hadden nog een plaatsje vrij om bij ons te spelen.”

Wat vorig jaar de Stella stage was, is nu de Marquee. In de oorspronkelijke editie van Jospop, zo’n tien jaar terug, waren er twee tenten. De Donna tent voor het jongere publiek en de Studio Brussel tent voor oudere feestvierders. Dit gaf problemen en er werd overgeschakeld naar één hoofdtent en een kleiner zijpodium. Knaller in de Marquee was ongetwijfeld Sound of Stereo. Dit electroduo speelt op bijna elk groot festival.

Nieuw dit jaar was dat de Marquee verplaatst werd naar de andere wei om het middenplein te vergroten. Ook nieuw was het Jospop café waar je even rustig kon verpozen of genieten van een zwaar bier. Ook de waterpijptent vond daar zijn plekje en een Coca-Cola merchandising stand werd aan het decor toegevoegd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief