DILBEEK – Een prachtige Gordeldag zonder veel problemen

C21

DILBEEK – Een prachtige Gordeldag zonder veel problemen

Editiepajot_dilbeek_de_gordel_2009_foto_steven_walravens
De Gordel, een Vlaams, familiaal, sportief en muzikaal evenement. Foto Steven Walravens
 
Editiepajot_dilbeek_de_gordel_herstelling_foto_steven_walravens
De pechvogels konden hun defecte fiets aan een democratische prijs laten herstellen. Foto: Steven Walravens
 
Editiepajot_dilbeek_de_gordel_muzikaal_foto_steven_walravens
The Magical Flying Thunderbirds en Nicole & Hugo zorgden voor de muzikale omlijsting in het Dilbeeks Gordeltrefpunt. Foto Steven Walravens
 

Voor de 29ste Gordel daagden zo’n 68.000 deelnemers op die hun stapschoenen aantrokken of die hun tweewieler van stal haalden om langsheen de 18 gemeenten van de Vlaamse rand te fietsen of te wandelen.  

In het gordeltrefpunt van Dilbeek kon men terecht voor de Sneeuwwitjewandeling van 7 km of de iets meer geoefende wandelaar kon de monumentenwandeling van 17 km aanvatten die voor de gelegenheid startte in het trammuseum van Schepdaal.
De fietsers hadden in Dilbeek de keuze tussen vier ritten waaronder De poort van het Pajottenland (27 km) die voor het eerst langsheen Ternat, Asse, Affligem en Sint-Martens-Bodegem ging. De Ronde van het Pajottenland telde 50 km langsheen een heuvelachtig fietsparcours.  De Voltreffer waar ieder jaar ruim 15.000 Gordelaars aan deelnemen is de Gordelklassieker van 100 km die de 4 Gordeltrefpunten aandoet. Voor de geoefende wielertoeristen was er een tocht weggelegd van maar liefts 138 km richting Geraardsbergen waar zo’n 11 hellingen voor de wielen werden geschoven.  
Fietsers die te maken hadden met pech konden beroep doen op de technische staff, gaande van een lekke band tot een kapotte ketting.
Naast een sportieve, familiale happening is de Gordel ook een muzikaal evenement. In Dilbeek zorgden The Magical Flying Thunderbirds en Nicole & Hugo voor de muzikale noot.  Naast het hoofdpodium werd de Gordelaar uitgenodigd op vele randactiviteiten. Het politieke thema van de Gordel dit jaar was vooral de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief