DILBEEK – Pesterijen

C21

DILBEEK – Pesterijen

Editiepajot_stop_pesten
Repro AGR

 

Nu LDD Dilbeek de wind in de rug krijgt, starten de politieke pesterijen in Dilbeek
 
Het team van LDD-Dilbeek maakte zich op om voor het eerst deel te nemen aan de jaarmarkt van Schepdaal met een CAVA & TAPAS bar. Zoals iedere goede standhouder het beoogt, diende LDD zijn aanvraag meer dan 2 maanden geleden in bij de gemeente en kreeg zij een schrijven waarin hun standplaats bevestigd werd mits het betalen van standgeld voor de jaarmarkt. De secretaris van LDD maakte hier dan ook onmiddellijk werk van en minstens 1 maand voor de jaarmarkt plaats vond, was alles in kannen en kruiken!
 
4 dagen voor aanvang van de jaarmarkt ontving LDD-Dilbeek een schrijven van de gemeente. Daarin werd gemeld dat het schepencollege de reeds toegekende standplaats intrekt, op basis van een oud gemeentereglement waarin staat dat politieke partijen op ambulante activiteiten en/of kermisactiviteiten geen standplaats mogen hebben.
 
“Dit zijn duidelijke politieke pesterijen! Ok, wij hebben over het hoofd gezien dat er een oud gemeentereglement was in Dilbeek welke onze aanwezigheid belet maar het is niet normaal dat wij eerst aanvaard worden, dan een uitnodiging krijgen om te betalen om dan 4 dagen voor de jaarmarkt een schrijven te krijgen waarin onze standplaats ingetrokken wordt.” aldus Alain Labye, penningmeester LDD Dilbeek “Wij hadden reeds meer dan   € 1.000 gespendeerd aan aankopen en huur van materialen!”
 
“Dit gemeentereglement is een unicum in onze regio. Wij hebben ondertussen navraag gedaan in 6 gemeenten waar er van zulk reglement geen sprake is (alle lokale verenigingen, inclusief politieke partijen zijn welkom) en zullen dan ook een suggestie doen aan de gemeenteraad om dit oubollig nutteloos reglement in de toekomst te schrappen.”aldus Wim Wauters, Voorzitter LDD Dilbeek. “Wij zijn een jong gemotiveerd team met een steeds breder wordende achterban dat gaat voor een correcte, rechtlijnige politiek. Blijkbaar hebben de gevestigde waarden het moeilijk met een dynamische ploeg die zal zorgen voor verandering!”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2009
Steven Walravens
Repro AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief