DILBEEK - Dokter Jean Pollet in het goud

C21

DILBEEK - Dokter Jean Pollet in het goud

Editiepajot_dilbeek_goud_dokter_pollet_foto_jean-pierre_schoukens
Jean Pollet was meer dan 53 jaar huisarts in Dilbeek. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 

53 jaar was hij huisarts in Dilbeek. Dat vertelde Jean Pollet tijdens de viering van zijn gouden bruiloft met zijn echtgenote Ghislaine De Mol. Hij begon zijn carrière als huisarts in 1952 na zijn studies aan het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel en de universiteit van Leuven. Pas vier jaar geleden op 79-jarige leeftijd legde hij definitief de stethoscoop neer.

Herinneringen aan het harde leven van de huisdokters domineerden de vele gesprekken. Pollet herinnerde zich nog het begin van zijn carrière, toen een doktersbezoek 30,50 Belgische frank kostte.

 
Vijftig jaar geleden op 5 september 1959 werd het echtpaar gehuwd door wijlen Georges Mot. Zij kregen drie kinderen: een zoon en twee dochters. Intussen zijn er al vier kleinkinderen. Sinds zijn pensionering kan de gewezen huisarts zich meer toeleggen op muziek en tentoonstelling. Hij is ook een hevige fan van literatuur.
 
Dokter Pollet werd geboren in Elsene op 23 december 1925, zijn wederhelft in Hasselt op 11 april 1937. Het echtpaar woont in de baron De Vironlaan in Dilbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief