DILBEEK - Beheerraad van Scouts Paloke willen niet weten van speelhal in hun buurt

C21

DILBEEK - Beheerraad van Scouts Paloke willen niet weten van speelhal in hun buurt

Editiepajot_dilbeek_scouts_paloke_repro_felix_merckx
Repro Felix Merckx
 

De beheerraad van Scouts Paloke (dwz de ouders en sympathisanten) hebben bij het college van Burgemeester en schepenen van Dilbeek een bezwaarschrift ingediend tegen de verhuisplannen van Speelhal Select naar de Ninoofsesteenweg in Dilbeek.

Er bestaan concrete plannen om de inplanting van speelhal Select te verplaatsen van Schepdaal naar de Ninoofsesteenweg 22 in 1700 Dilbeek. In naam van de beheerraad en de 150 leden van Scouts Paloke tekenen zij met een brief formeel bezwaar aan tegen deze mogelijke inplanting, die zich op nauwelijks 500 meter van hun terrein aan de Berchemstraat bevindt.
 
Frederik Durnt, schatbewaarder beheerraad Scouts Paloke: “ Wij zijn, samen met de wetgever trouwens, van mening dat een commerciële speelhal niet thuishoort in de nabijheid van “plaatsen die vooral door jongeren worden bezocht”, en dat is ons scoutsterrein zonder enige twijfel. Iedere week opnieuw staan onze twintig scoutsleiders vrijwillig maar niet vrijblijvend paraat om tientallen jongeren van 6 tot 16 jaar een zinvolle halve of hele dag spel, plezier en avontuur te bezorgen. Ze bewijzen daarbij telkens weer dat echt amusement best kan zonder het uitgeven van geld.
 
Leden en leiders van Paloke komen niet alleen uit Groot-Dilbeek, maar ook uit Anderlecht of Vlezenbeek, en zouden op de terugweg van de scouts naar huis verleid kunnen worden tot een bezoek aan de speelhal.
 
Frederik Durant: “Ook tijdens de vergaderingen zelf of tijdens papierslagen gaan onze verschillende takken en leiders vaak op pad in hun eigen vertrouwde Palokewijk. Wij vinden dat zij op dit pad geen commerciële speelhal of bezoekers daarvan dienen tegen te komen”.
 
Zij vrezen ook verkeersoverlast en parkeerproblemen
 
Volgens de beheerraad van Paloke spreekt het voor zich dat het zinledige vertier van hangjongeren (of -ouderen) in een commerciële speelhal volledig haaks staat op alles waar scouting voor staat. Alleen al om die principiële reden zijn zij dus gekant tegen de aanwezigheid van een dergelijke speelhal in de omgeving van de scoutsgroep.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2009
Felix Merckx
Repro Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief