DILBEEK - Elf nieuwe gemachtigde opzichters aangesteld

C21

DILBEEK - Elf nieuwe gemachtigde opzichters aangesteld

Editiepajot_dilbeek_opzichters_foto_jean-pierre_schoukens
Deze namiddag heeft burgemeester Stefaan Platteau elf nieuwe gemachtigde opzichters aangesteld. Dat brengt het totaal aan gemachtigde opzichters in Dilbeek op 20. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 

Burgemeester Stefaan Platteau heeft dinsdagnamiddag op het gemeentehuis van Dilbeek elf nieuwe gemachtigde opzichters aangesteld. In totaal staan nu twintig gemachtigde opzichters in voor de verkeersveiligheid aan de Dilbeekse scholen.

Net zoals bij de vorige sessie gebeurde de oproep voor een opleiding tot gemachtigde opzichter via het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA). Drie kandidaten volgden nadien in de maand mei allemaal een theoretische opleiding bij Pascal De Klerck, hoofdinspecteur en operationele verantwoordelijke verkeer. Die theoretische opleiding duurde een halve dag. Alle kandidaten kregen daarnaast ook een opleiding EHBO.
 
De praktijkopleiding volgde deze maand, meestal in de schoolomgeving waar de nieuwe gemachtigde opzichters vanaf 1 oktober mee zullen instaan voor de veiligheid van de leerlingen. Op die manier zijn de gemachtigde opzichters onmiddellijk vertrouwd met de omgeving.
 
In juni kreeg de politie ook een telefoontje van het lyceum Regina Caeli dat acht personeelsleden wou laten opleiden tot gemachtigde opzichters. Het gaat onder meer om administratief en lesgevend personeel, de directrice en de preventieadviseur van de school. Zij kregen hun theoretische en praktische opleiding in september. Ook zij werden dinsdagnamiddag aangesteld tot gemachtigde opzichter.
 
Waar gaan de nieuwe gemachtigde opzichters staan?
Sint-Alena en Jongslag
Dirk Van Overberghe
Klim Op Schepdaal
Demeulenaere Georgy
Trip Trap Schepdaal
Dujardin Gilbert (enkel in voormiddag, staat in namiddag aan verkeerslichten aan Rozenlaan). Krijgt daar in namiddag steun van de politieagenten.
Regina Caeli Lyceum
Hieronder de namen van de nieuwe gemachtigde opzichters voor het lyceum Regina Caeli
Annelies Massaer
Claudine Muylle
Stijn Raspé
Patrick Ghesquiere
Koen Pieters
Marie-Paule Declercq
Wim Vastenavondt
Karolien Steylemans
 
Nota: Gemachtigd opzichter Pletinckx Martine die tot morgen nog aan de Klim Op staat, verhuist naar de kleuterschool Regina Caeli.
 
 
Dilbeek blijft vragende partij
 
 
In totaal zijn nu twintig gemachtigde opzichters aan de slag in Dilbeek. Niettemin blijven het gemeentebestuur en de politie vragende partij voor meer gemachtigde opzichters. Vele handen maken het werk lichter. De uitval is weliswaar heel miniem in Dilbeek. De felicitaties en schouderklopjes van scholen, ouders en leerlingen zijn daar niet vreemd aan. Deze opleiding past in het actieplan van verkeer voor veilige schoolomgevingen in de politiezone Dilbeek.
 
 De gemachtigde opzichters verlichten het werk van de politie, maar dat betekent niet dat er helemaal geen politiecontrole meer is. De politie geeft spontane bijstand en springt nog altijd in bij afwezigheid en ziekte.
 
Wie zich geroepen voelt om mee in te staan voor de veiligheid aan de scholen, kan zich melden bij het plaatselijke werkgelegenheidsagentschap van Dilbeek (PWA) in de gebouwen van het OCMW, Itterbeeksebaan 210 in 1701 Itterbeek of telefonisch op het nummer 02 568 07 16.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief