DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Foto JPS

Lift De Kriebel wordt in orde gebracht

De lift in de gemeenteschool De Kriebel werd een tijdje geleden buiten dienst gesteld door een controleorganisme na het failliet van de oorspronkelijke aangestelde firma. Het schepencollege gaat nu een aantal aanpassingen laten uitvoeren zodat de lift opnieuw in dienst gesteld kan worden. Die kosten bedragen € 2.872,24 + btw.
 
Investeringsplan gevraagd voor “Gildenhuis”
 
Het schepencollege is bereid de uitbating van de parochiezaal ‘’Het Gildenhuis” in de Eylenboschstraat in Schepdaal voor een bepaalde periode over te nemen als de kerkfabriek de noodzakelijke werken doet voor de brandveiligheid. Het schepencollege gaat de kerkfabriek een planning en kostprijs vragen. Indien de kerkfabriek de gevraagde werken uitvoert, wil het schepencollege de uitbating van “Het Gildenhuis” voor een periode van vijf jaar overnemen in afwachting van de bouw van de gemeenschapslokalen in Sint-Gertrudis-Pede en de eventuele uitbreiding van het Caerenbergcomplex. Voor het project van de gemeenschapslokalen in Sint-Gertrudis-Pede is het stedenbouwkundig attest binnengekomen op de gemeente.
 
Nieuwe bouwaanvraag voor Huisje Mostinckx
 
Het schepencollege heeft beslist de restauratiewerken aan het Huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem niet stil te leggen in afwachting van de bouwvergunning voor de verhoging van de vloerplaat van het huisje Mostinckx. Die vloerplaat moet verhoogd worden om te vermijden dat het grondwaterpeil op het niveau van de vloerplaat komt. Er is al een nieuwe bouwaanvraag ingediend maar het duurt zeker vier maanden vooraleer die bouwvergunning wordt afgeleverd. Het schepencollege heeft beslist de werken intussen verder te zetten en niet stop te zetten in afwachting van de bouwvergunning.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief