BRUSSEL / GROOT-BIJGAARDEN - Dertien restaurants krijgen topscore bij Gids Lemaire

C21

BRUSSEL / GROOT-BIJGAARDEN - Dertien restaurants krijgen topscore bij Gids Lemaire

Editiepajot_brussel_varia_lemairegids_foto_roger_mortelmans
Eén van de resto's die aan de top staan is deze van groot-Bijgaarden :De Bijgaarden foto (vlnr) eigenaar Filip De Witte, Chef Jérome Serres en Chef paitissier Brian Joyeux. - Foto Roger Mortelmans
 

De 33e editie van de Lemaire Gids, de enige voor honderd procent Belgische gastronomische gids, werd voorgesteld. De gids hecht enerzijds veel belang aan de deskundigheid en kennis van de chefs en hun professionele assistenten in de keuken en anderzijds aan het onthaal en het zaalpersoneel. Zodat een restaurantbezoek telkens uitgroeit tot een waar genoegen.

Het gastronomisch landschap van ons land biedt een opmerkelijke variatie en onderscheidt zich bovendien door een constante evolutie van de chefs.
De culinaire gids geeft een indicatie van wat men kan verwachten, wat je krijgt voor je geld.
Dit jaar telt België 41 “Grote Tafels”, waarvan er dertien top van de rangschikking vormen met maximale quotering van 9,5.
Dit zijn restaurant Arenberg in Heverlee, Bartholomeus in Knokke Heist, Bon-Bon in Ukkel, Château du Mylord in Ellezelles, De Bijgaarden en Groot-Bijgaarden, De Karmeliet in Brugge, Hof Van Cleve in Kruishoutem, La Truffe Noire in Elsene, Le Prieuré Saint-Géry in Beaumont, L’Ecailler du Palais Royal in Brussel, Lemonnier in Lavaux-Sainte-Anne, ’t Oud Konijntje in Waregem en Villa Lorraine in Brussel.
In de Lemaire Gids 2010 met voorwoord van Minister Van Staat, Herman De Croo, werden 730 restaurants opgenomen verspreid over het gehele land. Ze worden allen gequoteerd en becommentarieerd.
De culinaire gids is te koop in alle betere boekhandels van ons land voor de prijs van 15,95 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief