DILBEEK wordt 12de Vlaams-Brabantse FairTradeGemeente

C21

DILBEEK wordt 12de Vlaams-Brabantse FairTradeGemeente

Editiepajot_fairtrade_provincie_repro_editiepajot
Repro Editiepajot
 

Op 1 december ontvangt de gemeente Dilbeek de titel van FairTradeGemeente. Hiermee is Dilbeek de twaalfde gemeente in Vlaams-Brabant die deze titel behaalt.Dit is ook een stap voorwaarts voor de provincie in haar uitdaging om FairTradeProvincie te worden.

"In maart ging de provincie Vlaams-Brabant de uitdaging aan om de titel van FairTradeProvincie te behalen. En dat is geen simpele klus. FairTradeProvincie word je maar als je aan zes criteria voldoet. Eén van die criteria is dat niet minder dan 75% van de 65 gemeenten in Vlaams-Brabant moet meedoen met de FairTradeGemeenten-actie en 60% van deze ingeschreven gemeenten moeten deze titel ook effectief behalen.We zijn dan ook blij dat we met Dilbeek weer een stapje dichter bij ons streefdoel geraken" zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking.
 
In navolging van Asse, Bierbeek, Boutersem, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Leuven, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Vilvoorde is Dilbeek de twaalfde gemeente in Vlaams-Brabant die zich officieel een FairTradeGemeente mag noemen.
 
Op dinsdag 1 december om 18 uur wordt dit in het gemeentehuis van Dilbeek gevierd.
 
Programma:
 
·         Welkomstwoord door Reginald Schaumans, voorzitter van de Raad voor Internationale Samenwerking (RIS)
 
·         Toespraken van Georges De Vliegher, schepen voor ontwikkelingssamenwerking, Lynn Geerinck, verantwoordelijke FairTradeGemeenten, Walter Zelderloo, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking en Stefaan Platteau, burgemeester van Dilbeek
 
·         Receptie
 
 Meer informatie: www.fairtradeprovincie.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2009
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief