DILBEEK - Groenafvalinzameling bij minder mobielen

C21

DILBEEK - Groenafvalinzameling bij minder mobielen

Editiepajot_afvalbakjes

Schepen Georges De Vliegher: “De vergrijzing is voor Dilbeek een even groot en belangrijk gegeven als in de ons omringende gemeenten. Als gemeentebestuur moedigen wij onze inwoners aan om zoveel mogelijk thuis te composteren wanneer het gaat over groenafval. Hiertoe stelt het gemeentebestuur een compostvat per gezin ter beschikking tegen een zeer lage aankoopprijs. Ook moedigen wij het gebruik van mulchmaaiers aan. Voor onze inwoners die toch nog met groenafval zitten, vragen wij gebruik te maken van onze recyclageparken en zeker niet aan sluikstorten te doen”.

“Indien inwoners voor zichzelf uitmaken dat zij hiervan geen gebruik kunnen maken, zal in 2010 de mogelijkheid worden geboden om gebruik te maken van een containerdienst voor groenafvalinzameling aan huis”.
 
“Het spreekt vanzelf dat deze dienst uitbesteed wordt en vergoed volgens het vervuiler-betaalt-systeem met een sociale correctie voor gezinnen met een laag inkomen”.
 
“Van dit systeem zal enkel gebruik kunnen gemaakt worden door 65-plussers zonder inwonende kinderen”.
 
“De gemeenteraad zal op 15 december beslissen over het al dan niet gunnen van dit containersysteem. Wanneer de firma gekend is die voor deze dienstverlening kan worden ingeschakeld, dan is de kostende prijs gekend en kan worden overgegaan tot de opstelling van een retributiereglement dat begin 2010 aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd”.
 
“Met deze regeling hoopt het gemeentebestuur tegemoet te komen aan een sociale nood die ten goede komt van inwoners die proberen zo lang mogelijk in eigen woning te blijven wonen en toch te kunnen genieten van een verzorgd tuintje. Hiermee willen wij ook een bijkomende aanbod geven om sluikstorten van groenafval verder in te tomen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2009
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief