Herinrichting recyclagepark GROOT-BIJGAARDEN

C21

Herinrichting recyclagepark GROOT-BIJGAARDEN

Editiepajot_groot_bijgaarden_recyclagepark_foto_jps
Foto JPS

Schepen Georges De Vliegher: “Het gemeentebestuur heeft met het Ministerie van Wegen en Verkeer een contract afgesloten voor het gebruik van de gronden onder de brug van Groot-Bijgaarden om als recyclagepark te gebruiken. Voor de huur van deze grond betaalt het bestuur 25000 euro per jaar.

Momenteel hebben wij een contract voor vijf jaar met de zekerheid van een verlenging met nog eens vijf jaar. Aansluitend bij het afsluiten van deze beheersovereenkomst voor het gebruik van de locatie, kan het recyclagepark van Groot-Bijgaarden heringericht worden in functie van een vlottere dienstverlening en een correctere toepassing van het vervuiler-betaalt-principe.
 
Daartoe wordt het park volledig verhard, met een onderfundering van hergebruikpuin, en komt er, naast een gratis gedeelte met lage containers waardoor het gebruik van de trappen verdwijnt, een betalend gedeelte. De beperkte waterafvoer zal worden gebufferd en voorgezuiverd.
 
De verkeerscirculatie zal zo zijn dat de gebruikers van enkel het gratis gedeelte niet in de circulatie van het betalend gedeelte komen.
 
Het voorste gedeelte van het terrein zal het gratis gedeelte zijn en het achterste gedeelte het betalend deel.
 
Bij het betreden van het betalend gedeelte zal er een automatische toegangscontrole zijn via de elektronische identiteitskaart. Dank zij de automatische toegangscontrole zullen files worden vermeden.
 
Na de toegangscontrole zal men over een weegbrug rijden om het platform te bereiken dat ongeveer 1,2 m boven de grond staat.
 
Met de auto kan tot tegen de gewenste container worden gereden, een container die gelijkstaat met het platform, en het afval worden gedeponeerd. Men verlaat aan de andere zijde het platform om via een weegbrug aan de betaalterminal te komen waar met cash-geld, met een opgeladen kaart of met een bankkaart kan worden betaald.
 
De bestaande compostdemohoek wordt verplaatst en uitgebreid. Het platform en de opslagboxen voor afval en materialen worden modulair uitgevoerd, zodat hergebruik op een andere locatie mogelijk blijft. Tevens zal bekeken worden of het aanbod voor het deponeren van afval niet kan worden uitgebreid”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2009
Jean-Pierre Schoukens
JPS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief