DILBEEKse CD&V/N-VA/DNA! gaat voluit voor de uitvoering van de budget 2010

C21

DILBEEKse CD&V/N-VA/DNA! gaat voluit voor de uitvoering van de budget 2010

Editiepajot_dilbeek_coaltie
 

Fractievoorzitter Jan Margot: “De gemeenteraad van 15 december besprak het budget 2010. Mits een aantal bijsturingen blijven de ambitieuze doelstellingen van de meerjarenplanning daarin behouden.

Het budget is bovenal een politieke beleidsverklaring die de CD&V/N-VA/DNA!-fractie voluit steunt. Zij is ook een boekhoudkundig document, dat ons noopt tot een kritische kanttekening. Het voorliggende budget en meerjarenplan rekenen voor 2010, om historische redenen, slechts op een uitvoering van 36,3% van de investeringen. Voor de daaropvolgende jaren wordt gerekend met een uitvoering van 55%. Voor CD&V/N-VA/DNA! moet het de ambitie zijn een hogere uitvoeringsgraad te halen.
 
Bovendien zullen er op termijn financiële problemen opduiken omdat:
 
Door de realisatie in 2010 van een aantal grote projecten (patrimonium, openbare werken…) , zal de geplande uitvoeringsgraad snel overschreden worden.
Bovendien staat de gemeente voor een grondige reorganisatie in het kader van het personeelsbehoeftenplan. Vandaag houdt de meerjarenplanning hier nog geen rekening mee. Omwille van de organisatorische noodzaak van dit plan, ijveren wij voor een grondige en gefaseerde uitvoering en een verrekening in de budgetten van de volgende jaren.
Een andere structurele kost waarmee nog geen rekening is gehouden, is het aanvullend pensioen dat de gemeente zal bekostigen voor zijn contractuele medewerkers. Een stad als Antwerpen rekent hiervoor een verhoging van 8% op het personeelsbudget door, in het Dilbeekse budget is dit nog niet voorzien.
Wij voorspellen daarom vandaag dat het spaarpotje van de gemeente (13,6 miljoen € in rekening 2008) niet in 2015, zoals blijkt uit het meerjarenplan, maar al veel vroeger zal opgebruikt zijn. Eenmalige inkomsten kunnen dit probleem niet verhelpen. Wij ijveren al langer om de inhaaloperaties die in onze gemeente broodnodig zijn te financieren met extra structurele inkomsten (zoals ook voorzien in het oorspronkelijke meerjarenplan), maar stellen vandaag vast dat er daarvoor geen politieke meerderheid is.
 
De ambities neerwaarts bijstellen is voor onze groep géén optie: in de meerjarenplanning worden veel zaken in het vooruitzicht gesteld en dus beloofd aan de bevolking. Wij willen deze beloften houden”, namens de CD&V/N-VA/DNA!-fractie, Jan Margot, Fractievoorzitter, jan.margot@skynet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2009
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief