GALMAARDEN - Wie een wagen heeft met een even nrplaat mag als eerste naar het containerpark

GALMAARDEN - Wie een wagen heeft met een even nrplaat mag als eerste naar het containerpark

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
Het containerpark is terug open vanaf 7 april. - Foto Marc Colpaert
 
Eerst mogen de wagens met een oneven plaatnummer naar het containerpark van Galmaarden kwestie van het gemakkelijk te maken. ILvA opent het recyclagepark in Galmaarden terug op dinsdag 7 april, dan kan je er opnieuw terecht met jouw afval, maar niet dadelijk voor iedereen kijk maar eerst even naar uw nummerplaat.
 
Ook asbest is niet toegestaan, om de druk op het beschermingsmateriaal in Vlaanderen niet verder te verhogen.  De regel blijft dat wordt gevraagd enkel naar het recyclagepark te gaan indien dat écht nodig is! (Ik ken niemand die even voor zijn plezier naar het containerpark gaat,red.!!!.) Wanneer je toch naar het recyclagepark dient te komen, gelden ook hier enkele veiligheidsmaatregelen: zo moeten de afstandsregels worden gerespecteerd, is het niet mogelijk om cash te betalen en worden slechts een beperkt aantal personen tegelijk toegelaten.
 
Als er wachtrijen ontstaan, moeten de mensen verplicht in hun wagen blijven zitten en mogen ze dus niet uitstappen. De toegang is  nu afhankelijk van de nummerplaat. Om de toestroom van bezoekers te beperken kunnen voertuigen waarvan de cijfercombinatie van de nummerplaat eindigt met een oneven getal het recyclagepark bezoeken op dinsdag 7 april van 8.30 tot 14.30 uur, donderdag 9 april van 13.00 tot 19.00 uur en woensdag 15 april van 13.00 tot 19.00 uur.
 
Voertuigen waarvan de cijfercombinatie van de nummerplaat eindigt met een even getal alsook gepersonaliseerde nummerplaten kunnen het recyclagepark bezoeken op:woensdag 8 april van 13.00 tot 19.00 uur, dinsdag 14 april van 8.30 tot 14.30 uur en donderdag 16 april van 13.00 tot 19.00 uur.

Op zaterdag 11 en 18 april kan elk voertuig ongeacht de nummerplaat het recyclagepark bezoeken van 9.00 tot 16.00 uur.
 
Verkeersmaatregelen

Om het verkeer naar het recyclagepark vlot te laten verlopen zal het recyclagepark bereikbaar zijn komende van het Marktplein van Galmaarden. In de Hollestraat ter hoogte van de Vijfhoek wordt een opsplitsing gemaakt van gewoon verkeer via de Modrielaan en verkeer naar het recyclagepark via de Hollestraat (tenzij plaatselijk verkeer en openbaar vervoer). De Brusselstraat is toegankelijk voor plaatselijk verkeer en openbaar vervoer. Doorgaand verkeer dient zich via de Plaatsstraat naar Tollembeek en Vollezele te begeven. Een gemachtigd opzichter zal toezien op het naleven van de verkeersregeling. Indien nodig zal de politie sanctioneren. Begrijpe wie kan! 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 19 mei 2020

archief