HERNE/GALMAARDEN - Toch een light versie van de Urbanustochten 2020

C21

HERNE/GALMAARDEN - Toch een light versie van de Urbanustochten 2020

Ut_2020
HERNE/GALMAARDEN - Toch een light versie van de Urbanustochten 2020 - © Deschuyffeleer
 

De coronapandemie heeft ook sinds maart het dagdagelijkse leven van wandelclub de Marktrotters serieus overhoop gehaald. Ondanks diverse versoepelingen ondertussen heeft Wandelsport Vlaanderen op basis van de voorschriften van de nationale veiligheidsraad en de regering mettertijd beslist alle georganiseerde wandelingen tot en met 31 juli 2020 af te gelasten. Zo geschiedt dus ook met de welbekende ‘Urbanustochten’ die voorzien waren op zondag 19 juli 2020.

Bestuurslid Jean-Marie Paduart: “Omdat wij niet bij de pakken willen blijven zitten en op basis van intussen nieuwe bepalingen van de wandelfederatie bestaat wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld permanente bewegwijzerde omlopen uit te zetten en deze beschikbaar te stellen voor elke wandelaar die er zin in heeft. Zo zullen er door De Marktrotters uitgepijlde en totaal gescheiden parkoersen van 6 (in werkelijkheid 5,8 km)  en 10 (in werkelijkheid 10,5 km) van de Urbanustochten 2020 permanent kunnen bewandeld worden van 19 tot en met 26 juli en dit naar éénieders vrije keuze en goesting.
Er zullen uiteraard geen inschrijving, geen afstempeling en geen rustposten te bespeuren vallen. Alles geschiedt dus door de wandelaar zelf en dit op totaal vrije basis. Alle wandelaars, zowel leden als niet-leden kunnen deze parcours dan ook vrij bewandelen en zijn derhalve van harte welkom.
Gestart wordt er zoals gebruikelijk vanaf het standbeeld van de Vlaamse komiek als stripfiguur op de ruime parkeerplaats  in de Hernestraat op amper 100 meter van de kerk van Tollembeek. Die en andere informatie omtrent het reilen en zeilen binnen de wandelclub zijn alleszins ook terug te vinden op www.marktrotters.be.
Wij hopen zo vooral onze leden een gelegenheid aan te reiken om ééns zelf fragmentarisch de Urbanustochten te bewandelen in plaats van als medewerker op te treden. Men zegge het voort en alvast aan alle geïnteresseerden veel wandelplezier toegewenst”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief