GERAARDSBERGEN - De hogere overheid heeft zopas beslist dat de kazerne in Geraardsbergen zal komen

C21

GERAARDSBERGEN - De hogere overheid heeft zopas beslist dat de kazerne in Geraardsbergen zal komen

A_geraarsbergen_kazerne
Hier komt dus de kazerne in Geraardsbergen dat werd zojuist beslist.- Ingezonden foto
 

De hogere overheid heeft zopas beslist dat de kazerne in Geraardsbergen zal komen en daar kan niet veel aan veranderd worden.  Zeventig hectare open ruimte zal verdwijnen voor de kazerne van de toekomst. Dat werd zopas beslist door de hogere overheid. Na jarenlange sluiting van kazernes over het hele land plant men nu de omgekeerde beweging: op bepaalde strategische locaties in België moeten “kwartieren van de toekomst” komen om zo met een betere regionale spreiding, meer jongeren warm te maken voor een job bij Defensie. 

De provincie Oost-Vlaanderen is één van die regio’s waar men een kwartier van de toekomst ziet en dat is dus nu in Geraardsbergenn duie beslissing werd zopas genomen. Lokale besturen moesten hiervoor voor half maart hun kandidatuur indienen. In Oost-Vlaanderen werden 2 kandidaturen ingediend: 1 vanuit Geraardsbergen en 1 vanuit Aalter. Lokaal politiek gelobby gaat zo boven een duidelijke politieke visie waar men het zogeheten “kwartier van de toekomst” kan realiseren. 
Bestaande militaire sites onbenut of herbestemd
Dit voorjaar nog keurde de Vlaamse regering de bouwshift goed. De bedoeling is om hiermee onnodig bijkomende open ruimte in te nemen, omdat deze open ruimte in het verstedelijkte Vlaanderen al sterk onder druk staat.  Dit is net het tegenovergestelde wat met de huidige compromis op tafel ligt: in Geraardsbergen zou een aaneengesloten zone open ruimte worden opgeofferd, terwijl 20 km verder in Semmerzake een groot militair domein er onaangeroerd bijligt. De laatste militairen moesten er, tegen de wil van burgemeester Dierick in, vertrekken eind 2020. Nog 30 km verder ligt de militaire basis van Aalter, 214 ha groot, maar blijkbaar niet geschikt voor Defensie…  
 
De stad Geraardsbergen heeft zich kandidaat gesteld om de “Kazerne van de toekomst” te laten bouwen op haar grondgebied en is daar dus ook in geslaagd. Naargelang de plannen worden 70 à 80 ha herbevestigde  landbouwgrond (HAG) in één klap ingepalmd voor de realisatie van deze militaire basis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief