HALLE - Brassband Buizingen wint Vlaams Brassbandkampioenschap

C21

HALLE - Brassband Buizingen wint Vlaams Brassbandkampioenschap

Bb_buizingen_vlaams_kampioen
 

Brassband Buizingen behaalde o.l.v. Luc Vertommen vorige zaterdag de eerste plaats tijdens de tweede open Vlaamse Brassbandkampioenschappen te Mechelen met een score van 95,3%. Daarmee bewees het orkest dat het prima op koers is voor zijn deelname aan de Europese Brassbandkampioenschappen in het Noorse Stavanger begin mei. 

Hun uitvoering van het aartsmoeilijke en virtuoze ‘Concerto Grosso’ van Derek Bourgeois maakte een diepe indruk op de internationale jury (Jan Van der Roost (B) – James Gourlay (ENG) en Rob Goorhuis (NL). Bugelspeler Sebastien Rousseau mocht voor zijn solowerk tevens de prijs van de beste solist in ontvangst nemen. Brassband Buizingen won daarmee niet alleen veel bewondering maar ook de allernieuwste Besson Prestige Euphonium van de gelijknamige sponsor. Het belooft in het Noorse Stavanger een mooie muzikale strijd te woorden - ook tussen de twee Vlaamse deelnemers want Brassband Buizingen wist de regerend Europese Brassbandkampioen – hun vrienden van Brassband Willebroek naar de tweede plaats te verdringen. Willebroek zorgde voor de Belgische première van Philip Sparke’s ‘Music for Battle Creek’ en mocht ook de prijs voor de beste bassectie in ontvangst nemen. Voor de derde ereplaats koos de jury Festival Brassband die een imposante uitvoering gaven van Philip Wilby’s ‘Revelation’.
Wie Brassband Buizingen nog aan het werk wil horen voor hun afreis naar het Noorse Stavanger houdt best hun website www.brassbandbuizingen.be  nauwkeurig in de gaten.
 
1. Winnaar: Brassband Buizingen (95.3%)
2. Brassband Willebroek (94.3%)
3. Festival Brassband (91.7%)
4. Noord-Limburgse Brassband (90.3%)
5. Amsterdam Brass (89.7%) (NL)
6. Pemberton Old Wigan JJB Band (89.3%) (UK)
7. Metropole Brassband (88%).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief