HALLE - Zennekant zorgt voor 34ste kostuum van de kleine Vaantjesboer

C21

HALLE - Zennekant zorgt voor 34ste kostuum van de kleine Vaantjesboer

Editiepajot_halle_vaantjesboert_1_fotomerckx
oto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_vaantjesboert_2_fotomerckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_vaantjesboert_3_fotomerckx
Foto(s © Felix Merckx
 

Traditioneel krijgt het monument van de Kleine Vaantjesboer met kermis Halle. Voor zijn 34ste kostuum zorgde Zennekant. Dit is een vereniging van kantklosters uit Halle en werd gesticht in 2006. . Ze kiezen om alle aspecten van het kantwerk te tonen, naast de gekende klassieke kanten, willen ze zeker de nadruk leggen op de eigen ontworpen moderne kant. De kleine Vaantjesboer is ook het eerste mannelijk lid van de vereniging.

Het aankleden van de kleine Vaantjesboer vond dit jaar plaats  met ietwat gemengde gevoelens. Halverwege de zomervakantie kreeg men het droevige nieuws van het overlijden van Maria – Mariatje - Housiaux, Meter van de kleine Vaantjesboer en Confrater van het eerste uur. De Confrérie van de Vaantjesboer bracht haar  een gepaste hulde tijdens het aankleden van haar ‘Menneke’.
In 1989 werd ze meter van het standbeeld van de kleine Vaantjesboer, toen met Roland Lauwers aan haar zijde. De Vaantjesboer werd al gauw door haar gedoopt als haar ‘menneke’. Het was haar troetel die ze steevast van nieuwe bloemekes voorzag als hij weer eens een nieuw kostuum kreeg. Zo fier was ze op haar ‘menneke’. ‘Mariatje’ was ook lid van de Confrérie van de Vaantjesboer sinds de stichting in 2007
Tijdens deze plechtigheid kondigde voorzitter Johan Vencken ook aan dat er plannen zijn om de reuzen van de stieweg volledig te vernieuwen. De authentieke hoofden van uit de jaren 30 zullen volledig nagebouwd worden. Zo willen ze een uniek stuk Hals erfgoed opnieuw tot leven brengen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief