Vriendenkring Bloedgevers Louis Steens HALLE geeft fakkel over

C21

Vriendenkring Bloedgevers Louis Steens HALLE geeft fakkel over

Loedgevers_louis_steenw_
De spaarpot werd verdeeld. Foto © Marc Sluys
 

De vriendenkring van Louis Steens Halle zijn de vrijwilligers die om de 3 maanden in het Heilig Hart en College te Sint-Rochus de bloedgevers voorzien van een drankje en broodjes. De stichter, Louis Steens, was een rasechte Hallenaar. Ondertussen is dit uitgegroeid tot tientallen bloedinzamelpunten verspreid over Vlaams- Brabant en Zuid-Oost-Vlaanderen. Halle is hierbij de belangrijkste. Het bekenste bestuurslid was ongetwijfeld wijlen Pater Pax. 

Ongeveer 170 trouw bloedgevers zijn steeds present op de afspraak. Ook gisteren was dat het geval. 

Maar de vriendenkring had goed nieuws te melden. Door de verkoop van de jaarlijkse kalender, gekend onder de Pax-kalender, werd er een spaarpot opgebouwd. Vijfjaarlijks worden de bloedgevers daarmee in de watten gelegd met een uitgebreide maaltijd of receptie. Daar er nog financiële ruimte genoeg was, beslisten de bestuursleden om 3000 euro te schenken aan 4 goede doelen. Zo krijgen de vereniging van Mucoviscidose en de Ziekenhuisclowns elk 1000 euro. De andere 1000 euro wordt verdeeld over Kom op tegen kanker en Kinderkankerfonds. Een symbolische cheque werd overhandigd aan de vertegenwoordigers van de Ziekenhuisclows, mevr. Steens en van Muco VZW, mevr. en mr. Seunens.  

Bovendien treedt er vanaf nu een nieuw bestuur aan. Gezien de voortschrijdende leeftijd van de ontslagnemende leden moest in aflossing worden voorzien. Vanaf nu zal een nieuwe dynamische ploeg de organisatie verder in goede banen leiden.

De nieuwe leden van bestuur. 

de nieuwe leden van bestuur:

De heer Van Volxem Michel Voorzitter
Mevrouw Ravert Ilse Secretaris
Mevouw  Harnie Gerda Penningmeester
Mevrouw Vranken Veerle Lid
Mevrouw Boone Mireille Lid
De heer De Bruyne Luc Lid
De heer Derdelinckx Marc Lid

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief