HALLE - Wachtbekken Dynastieplein nog niet in orde

C21

HALLE - Wachtbekken Dynastieplein nog niet in orde

Img_0174_1_

Het Schepencollege van Halle informeert de inwoners schriftelijk over de overstromingsperikelen die de stad ook de afgelopen weken teisterden. De problemen worden dus ernstig genomen. Oplossingen moeten de mensen evenwel niet morgen of overmorgen verwachten. De administratieve en technische molens malen weleens trager dan men zou mogen hopen of verwachten.

 Zo blijkt dat het wachtbekken dat in 2016 is gebouwd nog steeds niet optimaal werkt. Dat dit wachtbekken faalde, bleek al spoedig na de ingebruikname en stroomden delen van Sint-Rochus onder water en moesten kelders leeggepompt worden die eerder nooit last hadden gekregen van waterinsijpeling.

 De stad startte “onmiddellijk”, in 2016, een gerechtelijke procedure tegen de ontwerper. De investering had 1 miljoen euro gekost. Er is nu, aldus het stadsbestuur, een expert aangesteld. Het is wachten op zijn bevindingen.  Volgens de planning worden ze tegen het jaareinde 2019, dus dik drie jaar na de inwerkingstelling, verwacht. Maar die kunnen uiteraard door het studiebureau dat het ontwerp maakte, worden betwist. Ook de gerechtelijke molen maalt wel eens langzaam.

Pas nadat het onderzoek uitsluitsel brengt, wordt duidelijk welke bijkomende maatregelen mogelijk en haalbaar zijn om de wateroverlast op Sint-Rochus een halt toe te roepen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief