HALLE - Bewonerskaarten worden digitaal

HALLE - Bewonerskaarten worden digitaal

Digitaal
Niemand zal je bewonerskaart nog zien. Ze wordt onzichtbaar digitaal in Halle.

 

In Halle kan je vanaf eind november parkeren met een digitale (en dus onzichtbare) bewonerskaart. Deze parkeerkaart is immers gekoppeld aan je nummerplaat. De fysieke kaart verdwijnt dus. Dit bespaart  niet alleen tijd maar ook heel wat zorgen.  

De papieren bewonerskaart moest je in het verleden altijd goed zichtbaar op het dashboard plaatsen. Wie dit vergat, riskeerde een verkeersboete. Maar deze en andere zorgen behoren  tot het verleden met de digitale bewonerskaart.

Voor deze digitale bewonerskaarten maakt de stad gebruik van een online toepassing waarin de burger zijn bewonerskaart of parkeerabonnement kan aanvragen, verlengen of wijzigen. Met de tool kan je ook online betalen. Van zodra dit gebeurd is, kan je gebruik maken van je digitale bewonerskaart.

Wachttijden worden weggewerkt

Door de vele aanvragen bedraagt de wachttijd momenteel voor een (papieren) bewonerskaart langer dan de voorziene twee weken. Maar met de nieuwe zijn  deze problemen voltooid verleden tijd zijn, zegt de stad.

Wie de voorbije weken trouwens een bewonerskaart heeft aangevraagd, zal ook geen papieren exemplaar meer ontvangen maar wordt meteen in het nieuwe digitale systeem  opgenomen. Van zodra een digitale bewonerskaart geactiveerd is, wordt de aanvrager hiervan op de hoogte gebracht. "Het is niet uitgesloten dat, omdat de wachttijd langer duurt dan de voorziene twee weken, je bewonerskaart vervallen is. Kreeg je hierdoor onterecht een boete? Laat het ons weten via info@halle.be. Dan zoeken we samen naar een oplossing." aldus een persmededeling van de stad.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020

archief