ZEB geeft een herbruikbare zak in de plaats van een papieren zak

C21

ZEB geeft een herbruikbare zak in de plaats van een papieren zak

Dsc_8507-2
 

Vanaf deze week krijgen alle klanten bij ZEB een herbruikbare zak in de plaats van een papieren zak. Daarmee bespaart ZEB 380 ton papier per jaar. De herbruikbare zakken worden gratis meegegeven en als klanten bij hun volgende aankoop de zak meebrengen, worden ze beloond met 5 extra loyalty punten. En door de fashion quotes op de zakken, zoals ‘pretty things inside’ worden het leuke hebbedingen.

De introductie van de herbruikbare zakken zijn meteen ook een startschot van de ‘go green 2020’ campagne die ZEB volgend jaar lanceert. Het hele jaar door zal er gewerkt worden rond duurzaamheid en zullen er allerlei projecten gelanceerd worden rond dit thema. “Met de lancering van onze go green 2020 campagne willen we bij ZEB ons eigen steentje bijdragen aan een meer ecologische mode-industrie. We geloven dat onze klanten, leveranciers en partners ook veel belang hechten aan dit thema en mee op de kar zullen springen”, zegt Erika Mees, marketing manager bij ZEB. 

Bij de keuze van de zakken is rekening gehouden met de nieuwste technieken inzake duurzaamheid. De zakken zijn vervaardigd uit polypropyleen non-woven materiaal en zijn uiterst ecologisch. Bij de productie wordt minder energie gebruikt dan bij de productie van katoenen tassen.
Dit is niet het eerste initiatief dat ZEB lanceert om minder papier te verbruiken. Zo werd vier jaar geleden het digitale kassaticket geïntroduceerd waarbij klanten ervoor kunnen kiezen om hun kassaticket niet meer te printen maar in hun mailbox te krijgen. Door deze relatief eenvoudige ingreep werd al 4 ton papier bespaard.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief