HALLE - Colruyt alleen eigenaar van Fiets!

C21

HALLE - Colruyt alleen eigenaar van Fiets!

Fiets__sint-pieters-leeuw
Colruyt wordt met de winkelketen Fiets! een concurrent voor de onafhankelijke fietshandel.
 

Colruyt Group verhoogt haar  belang in Fiets! naar 100%.

De groep heeft haar belang in de Belgische fietsspeciaalzaak Fiets! verhoogd tot 100%.  Ze verwierf eerder dit jaar een meerderheidsparticipatie van 75% in Fiets! en nam toen ook de optie om dit belang op termijn te verhogen tot 100%. Deze investering kadert in de ambitie van Colruyt Group om in te spelen op de evoluerende behoeften van de consument en om duurzame mobiliteit te stimuleren.

Colruyt Group volledig eigenaar van Fiets!

Fiets!  En Colruyt Group besloten eind maart 2019 de handen in elkaar te slaan om het bedrijf een succesvolle doorstart te laten maken in België. Colruyt Group heeft, in overleg met de minderheidsaandeelhouders, beslist om nu van haar calloptie gebruik te maken en de resterende aandelen over te nemen.  Michel Verhaeren (gewezen aandeelhouder en CEO) zal de operationele leiding op 13 januari 2020 doorgeven aan Wim Teerlynck, die Business Unit Manager van Fiets! wordt.

12 fietsspeciaalzaken in België

Fiets!  Is een toonaangevende speler in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires in België. Het bedrijf heeft een kwalitatief aanbod aan fietsen voor particulieren en bedrijven, dat zowel offline als online beschikbaar is.  In de winkels krijgen klanten persoonlijk advies bij hun aankoop en ze kunnen er ook terecht voor een betrouwbaar en snel onderhoud of herstelling van fietsen. Door de overname van Fiets! investeert Colruyt Group verder in duurzame mobiliteit en stimuleert het duurzaam woon-werkverkeer. Dieter Struye, directeur non-food van Colruyt Group: “De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Fiets! is een jong en dynamisch bedrijf. We geloven dat de integratie in Colruyt Group zal bijdragen tot de rendabele groei van Fiets!” Dankzij de investering van Colruyt Group werd het aantal fietsspeciaalzaken intussen verhoogd tot 12, met de meest recente opening in Sint-Pieters-Leeuw.

Dat aantal zal de komende jaren verder uitgebreid worden, zodat nog meer particulieren en bedrijven bij Fiets! terechtkunnen voor hun fietsaankoop, -onderhoud of -herstelling.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief