HALLE - Vondel zes maanden dicht voor nieuwe tribune

C21

HALLE - Vondel zes maanden dicht voor nieuwe tribune

Dsc_3728
© Stad Halle 't Vondel ./ Deze tribune uit 2006 wordt vervangen. Er komt ook een nieuwe vloer.
 

 

 

Het Halse  cultureel centrum ’t Vondel sluit vanaf juli zes maanden de deuren omdat er een nieuwe vloer en een nieuwe tribune geplaatst worden.  Het bestuur gaat hier  685.000 euro voor uittrekken. De  werking van 't Vondel wordt evenwel niet onderbroken.

 De huidige tribune is intussen  versleten.  Twee tot drie keer per week wordt die tribune geplaatst en weggehaald en omdat dit steeds moeizamer gaat, komt er een nieuwe. Omdat ook de vloer van 't Vondel zijn beste tijd heeft gehad, moet die ook vernieuwd worden.

Door de werken zal het cultuurcentrum vanaf juli enkele maanden de deuren moeten sluiten. Verwacht wordt dat eind januari 2021 de werken voltooid zijn. Voor een aantal voorstellingen en activiteiten wordt naar andere locaties  uitgeweken, want de programmatie wordt niet echt onderbroken.  Zo worden in de Don Boscokerk in Buizingen al enkele concerten ingepland. Maar ook het buurtrestaurant zal dienen als locatie voor optredens en de activiteiten en workshops voor scholen zullen in de scholen zelf georganiseerd worden.

 Oppositieraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) vroeg zich op de gemeenteraad af waarom niet voor een nieuwe zaalschikking gekozen werd zodat een dure tribune die in beide richtingen kan verschuiven niet nodig was. “Er zal weinig veranderen in ’t Vondel.We stellen ons vragen bij de duurzaamheid van de oplossing. In die optie zou dan voor een tribune in 1 richting gekozen kunnen worden zoals in de meeste culturele centra het geval is. Dit zou de levensduur enorm verlengen. “Dit had waarschijnlijk het kostenplaatje nog verhoogd, maar zou op termijn misschien wel kunnen renderen. Nu zal men opnieuw met een zaal zitten die weinig tot niets veranderd is, veel kosten met zich meebracht en niet 'beter' wordt. De zaal blijft geen ideale concertzaal, noch een goede evenementenhal. Wij hadden graag investeringen gezien die beide ten goede komen”, besluit Eva Demesmaeker.


 

 Volgens het schepencollege blijft een tribune die in beide richtingen kan verschoven worden de beste keuze.  Anders zou er heel wat plaats verloren gaan. Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) benadrukt  dat de nieuwe tribune meer dan twintig jaar  kan  functioneren en dat is langer dan de huidige, die van 2006 dateert.

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief