Uit veiligheidsoverwegingen ook geen Sint-Veroonmars in Lembeek

C21

Uit veiligheidsoverwegingen ook geen Sint-Veroonmars in Lembeek

666
 

Zoals verwacht zal de Sint-Veroonmars in Lembeek niet uitgaan. Alle veiligheidsmaatregelen van de federale regering beperken zich voorlopig tot en met zondag 5 april. Maar de stad en de Lembeekse paassoldaten zijn ervan overtuigd dat op paasmaandag 13 april de coronazorgen nog niet voorbij zullen zijn. Door de veiligheidsmaatregelen kan de organisatie het evenement ook niet voorbereiden zoals het moet.

We hebben geen glazen bol maar de kans dat de coronaepidemie half-april voorbij zal zijn, lijkt ons onwaarschijnlijk. En ook al zouden de voorzorgsmaatregelen versoepeld worden, dan nog is de kans zeer klein dat een groots evenement zoals de Sint-Veroonsmars in Lembeek zou toegestaan worden.

Daarom heeft de stad Halle - in overleg met de Waalse buurgemeente Tubeke, de Lembeekse parochie en de soldatenverenigingen - beslist om de knoop nu al door te hakken. Op die manier willen we voorkomen dat er onnodige voorbereidingen getroffen worden.

Voor de stad en de soldatenverenigingen is dit een zeer moeilijke beslissing. De processie dit jaar had een hoogtepunt moeten worden nadat de mars een plaats kreeg op de lijst van het Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. Aan deze erkenning zijn twee jaar voorbereidingen aan voorafgegaan. De bekroning is er, het feest zal voor 2021 zijn. Maar we beseffen allemaal dat we voorlopig geen risico’s kunnen nemen en de meest veilige keuzes moeten maken voor ons allemaal.

Info: Integrale veiligheid | noodplanning@halle.be | T 02 365 97 15

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief