Weer geen carnaval dit jaar, wel Carnavalitis op Radio Victoria HALLE

C21

Weer geen carnaval dit jaar, wel Carnavalitis op Radio Victoria HALLE

Radio_victoria_40_jaar_pers
Carnavalitis brengt Carnavalgemeenschap samen op maandagavond.
 

Ook al kunnen de Hallenaren dit jaar weer geen carnaval vieren, het team van de Halse radio Victoria start toch met een nieuw seizoen van Carnavalitis, het populaire radioprogramma over het Halse carnaval: “We hebben lang getwijfeld. Want je zou ook kunnen zeggen dat we zout in de wonde strooien, maar uit een rondvraag van de carnavalswebsite Gruute Met bleek dat de carnavalisten massaal gewonnen waren voor een nieuw seizoen van Carnavalitis”, lacht Frank Vannerom.  

“Maar verwacht geen klaagzang over corona, geen depressieve toestanden. We geven een plezierig forum aan de carnavalsgemeenschap. We willen er samen met Halattraction en het prinsenpaar voor zorgen dat het carnavalsvuur niet dooft. De carnavalisten moed of ‘korozze’ geven zoals ze dat in het Halse dialect zeggen, daar draait het om”, vult Herman Verslype aan.  

En dus lanceert het team van Victoria heel wat nieuwe rubrieken in het programma zoals de Vontjescrack : een plezierige carnavalsquiz, de mop van prinsj Joël en ‘carnavalist oen toafel’ : Sonia D’Ours stelt intieme vragen aan een bekende carnavalist die we zo op een andere manier leren kennen.  

Nieuw is ook ‘de geklasseide klasseeker’ : luisteraars mogen hun favoriete carnavalsliedjes uit de jaren 80 en 90 voorstellen. Vanaf eind januari start dan de stemming voor ‘de daverende 113’: “Zeker nu carnaval 2 jaar niet doorgaat, zijn veel Hallenaren in een nostalgische bui en denken ze terug aan de carnavals uit hun jeugd. De vraag om iets met die muzikale carnavalsevergreens te doen was groot.”        

Victoria engageert ook carnavalskenner Sonny Vanderheyden. Hij duikt wekelijks in zijn geluidsarchief op zoek naar unieke fragmenten uit 40 jaar carnavalsverslaggeving: “Van ambiance op de Grote Markt in de jaren 90 tot sfeerbeelden van prinsenverkiezingen uit de jaren 80. Ze passeren elke week de revue.”  

Luister naar Carnavalitis op Victoria (105.2 FM) of wereldwijd via www.radiovictoria.be of de gratis Victoria-app, elke maandagavond om 20 uur, vanaf maandag 4 januari.  

Maar ook ‘Victoria carnaval continu’ is weer online. Je vindt de link op de website van Victoria. Daar hoor je tot eind maart 24 uur per dag de zotste carnavalsmuziek met tussendoor boodschappen van bekende Halse carnavalisten.   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief