De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug in HALLE, wordt helemaal heraangelegd

De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug in HALLE, wordt helemaal heraangelegd

Img_5337-1
Na de brug wordt de René Deboecklaan aangepakt. Foto © Marc Sluys
 

De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug, wordt helemaal heraangelegd. Op die manier kan deze straat naadloos aansluiten op de Zenne- en Zuidbrug. Niet alleen de rijweg maar ook de fiets- en voetpaden krijgen een haast evenwijdige vertaling van de Zenne- en de Zuidbrug. Op die manier wordt de René Deboecklaan een pak veiliger voor alle weggebruikers.  

Vorig jaar werd de Zennebrug volledig vernieuwd. Begin dit jaar werd ook het eerste deel van de Zuidbrug boven het kanaal geplaatst. Beide bruggen worden de volgende maanden afgewerkt en aan elkaar gesloten. De volgende stap is de heraanleg van de René De Boecklaan vanaf het Bevrijdingsplein. Door deze werken zal de straat, net als de voet- en fietspaden,  naadloos aansluiten op de Zuid- en Zennebrug. 

Eind februari starten de voorbereidende werkzaamheden. Hierbij worden onder meer proefsleuven gegraven. Op die manier krijgen we een overzicht van alle nutsvoorzieningen, kabels en leidingen die onder de grond zitten. Dit voorkomt ongewenste schade of vertragingen tijdens de werken.

 

Vanaf 10 maart starten de effectieve werken. Deze duren vermoedelijk tot september 2021. Want van deze heraanleg wordt gebruik gemaakt om ook de riolering in de René Deboecklaan volledig te vernieuwen. Op die manier bundelen we hinder voor de omwonenden en het verkeer.

 

Tijdens de werken is de René Deboecklaan moeilijk bereikbaar met de wagen. Maar in de buurt is er voldoende parkeergelegenheid. En met de fiets of te voet blijven alle handelszaken en woongelegenheden aan de René Deboecklaan uiteraard bereikbaar. 

Volgende stap: afslag naar de Suikerkaai

Eénmaal de Zennebrug helemaal voltooid is, wordt ook gestart met de aanleg van de nieuwe afslag naar de Suikerkaai. Van zodra die klus geklaard is, wellicht ook dit najaar, kan de Suikerkaai, toch één van de belangrijkste invalswegen van onze stad, opnieuw opengesteld worden voor het verkeer.

Info: Openbaar domein | openbare.werken@halle.be | T 02 365 95 1

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief