Fietsendief twee, drie, vier, gevat in HALLE en LOT

C21

Fietsendief twee, drie, vier, gevat in HALLE en LOT

Anoniemvtgstationhalle
 

Eerder deze week vatte de interventieploeg van de politiezone Zennevallei al een fietsdief en er blijkt geen stoppen aan te komen. Dinsdag en woensdag werden nog eens vier verdachten op heterdaad betrapt. 

De laatste twee werden gevat in de ochtend van 9 juni. De lokale politie werd toen getipt door een getuige. De ploegen begaven zich met spoed naar de fietsenstalling van het zwembad van Halle. Er werd gezocht naar twee personen die bijzondere aandacht hadden voor de fietsen. Ter plaatse konden de verdachten niet meer aangetroffen worden, waarop de ploeg besloot patrouille uit te voeren in de buurt. Ter hoogte van de Vandenpeereboomstraat werden twee jonge mannen opgemerkt met een fiets in de hand. De persoon met de fiets in de hand fietste weg. De andere persoon zonder fiets bleef stilstaan. Eén inspecteur besloot uit het dienstvoertuig te stappen en de manspersoon te intercepteren. De andere inspecteur volgde de persoon op de fiets met het voertuig en kon deze alsnog tegenhouden. Het ging om twee minderjarigen. De twee poogden net de gestolen fiets te verkopen aan een willekeurig gekozen inwoner van de straat. 

Iets verdachts gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de lokale politie via het nummer 101. Al drie keer op rij konden zo verdachten worden gevat en werd de fiets gerecupereerd. 

Verdachte van vijf feiten diefstal van straat geplukt

Een andere mooie zaak betreft de arrestatie van een andere fietsdief. De verdachte werd al een tijdje gezocht naar aanleiding van verschillende inbraken in gebouwen waar ook meerdere fietsen werden gestolen. Op basis van beeldmateriaal kon de verdachte worden herkend en ging het team scorpio actief op zoek. Gisteren werd de jongeman (19 jaar) aangetroffen in Lot. Hij werd meegenomen naar de politiepost en bekende alvast vijf recente feiten. Het Parket van Halle-Vilvoorde besliste om de man onmiddellijk te dagvaarden. Hij mag zich op 9 september verantwoorden voor de rechtbank.  

Grijpdiefstal 

Gisterenavond werd een vrouw beroofd van haar gouden halsketting. Te voet onderweg van het station richting het woonzorgcentrum De Maretak werd ze achtervolgd door een jongeman, toen ze opeens gegrepen werd en haar halsketting werd afgerukt. Ze verwittigde de politiediensten die meteen de buurt verkenden. Op basis van de beschrijving kon de verdachte worden opgemerkt in het park aan de Arkenvest. De fouille van de persoon resulteerde positief. Hij werd van zijn vrijheid beroofd. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2021
Marc Sluys
Politie Zennevallei
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief