GO! Technisch Atheneum en Middenschool HALLE leren samen in nieuwbouw

C21 Css

GO! Technisch Atheneum en Middenschool HALLE leren samen in nieuwbouw

Img_6535
 

In Halle start volgende week de bouw van nieuw schoolgebouw waarin leerlingen van de eerste graad uit het GO! Technisch Atheneum en de Middenschool Halle zullen les krijgen. De scholen willen de jongeren een nieuwe open onderwijsvorm aanbieden.

De klassieke klaslokalen vindt je niet in het project van het GO! 

“We kiezen voor grote, open ruimtes waarin onze leerlingen het ‘hybride onderwijs van morgen’ zullen krijgen”, legt Maggy Verkeerberghen, directeur van het GO! Technisch Atheneum uit. “De leerkrachten zullen er eerder als coach fungeren niet meer klassiek lesgeven. In de nieuwbouw is plaats voor 267 leerlingen van de eerste graad.”

“We merken dat veel jongeren in het klassieke onderwijs hun talenten veel te laat ontdekken. Door deze manier van lesgeven én door hen in contact te laten komen met de leerlingen van de andere school, zal er letterlijk en figuurlijk veel meer ruimte te zijn om te onderzoeken wat hen echt interesseert en waar ze echt goed in zijn”, legt David De Clercq, directeur van de Middenschool Halle uit.” De nieuwbouw moet klaar zijn tegen de paasvakantie van volgend jaar.. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2022
Marc Sluys | 20 mei 2022

archief