Jef Koolen van De Bascule in BELLINGEN wint Gouden Lambikstoemper 2022

C21

Jef Koolen van De Bascule in BELLINGEN wint Gouden Lambikstoemper 2022

Img_7096
 

 De Lambikstoempers reikten zondag de “Gouden Lambikstoemper 2022” uit. De prijs ging dit jaar naar Jef Koolen van Café De Bascule in Bellingen. 

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 30 oktober 2023 voor de 13de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2022 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

En de winnaar dit jaar is café De Bascule (Hondzochtstraat 3 te 1674 Bellingen) geworden, omwille van het mooie aanbod spontane gistingsbieren op de kaart: zo’n 30 verschillende Oude Geuzes en Oude Krieken. Maar uitbater Jef Koolen heeft ook de nodige kennis van zaken én verkoopt tussen 20 en 40 liter (platte) lambik per week! Eind dit jaar zal Jef bovendien z’n eigen Oude Geuze Bascule (75cl) bottelen, in samenwerking met Willem Van Herreweghen, waarvan de oudste lambik 3 jaar gerijpt heeft in de kelder van De Bascule. Op dit moment ligt er een slordige 1.750 liter lambiek op ton te rijpen! Kortom: een verdiende winnaar van onze Gouden Lambikstoemper 2022!

Traditiegetrouw werd de Gouden Lambikstoemper uitgereikt tijdens onze Dag(en) van de Oude Geuze, op de parking van het Streekproducten Centrum in Halle, op het laatste weekend van de Maand van de Lambiek, georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout. Winnaar Jef Koolen mocht zijn award in ontvangst nemen uit de handen van voorzitter, Johan “Wanne” Madalijns.

Jef is  nu zes jaar bezig met het café en we wilde alle lambiekbieren op de kaart hebben. “In het begin ging dat nog, maar nu is dat veel te moeilijk. We doen wel ons best om er zoveel mogelijk in huis te hebben en mee te zijn met de trends. Want we zijn zelf zot op de lambiekbieren en we zitten in de streek.” zegt Jef. 

Samen met Koen van brouwerij Sako staken ze drie jaar terug de vaten in de kelder. In totaal liggen er nu negen vaten en de eerste liggen er lang genoeg om gebotteld te worden. “Ik kijk ernaar uit om een oude geuze uit onze eigen kelder op de kaart te kunnen zetten.” zegt Jef. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief