Gruute Met TV en Victoria Happy Music HALLE kijken terug op succesvolle carnavalsverslaggeving

C21

Gruute Met TV en Victoria Happy Music HALLE kijken terug op succesvolle carnavalsverslaggeving

Scherm__afbeelding_2024-03-20_om_15
 

 Gruute Met TV kijkt terug op een succesvol weekend carnavalsverslaggeving. Samen met de Victoria Happy Music Halle  zorgde het team van Gruute Met ervoor dat ook thuisblijvers of streekgenoten in het buitenland van de carnavalsstoeten konden genieten in beeld en klank

De uitzendingen lokten dit jaar 38.786 unieke kijkers, de kijkers via Ring TV en de luisteraars van de Halse radio Victoria niet meegerekend. In totaal werd de livestream ruim 410.000 keer aangeklikt.  
"We spelen duidelijk in op een behoefte. Het is ongelooflijk vanwaar we allemaal reacties krijgen. De livestream staat op in frituren, in cafés, in rusthuizen. Maar veel mensen kijken ook rustig thuis. Mensen die ziek of wat ouder zijn, kijken volop", vertelt Geert Leunens. 
 
Gruute Met TV ziet ook dat steeds meer carnavalsliefhebbers in Nederland, Duitsland en Spanje via deze weg het Halse carnaval leren kennen. Opvallend dit jaar waren toch zo'n 700 kijkers in de Verenigde Staten en zo'n 116 views vanuit Rusland. Hopelijk geen spionnen."  Hallenaren die al dan niet tijdelijk in buitenland wonen, stuurden ons heel wat reacties", weet Sonia D'Ours van Victoria: "Rana Pêtre stuurde ons: 'Ik hoorde dat jullie opgemerkt hadden dat er iemand in Amerika aan het kijken is naar de livestream en dat ben ik. Vanuit het verre Omaha in Nebraska ben ik al het hele weekend aan het volgen om toch niet te veel te missen van carnaval als Hallenaar', cool toch!" 
 
Intussen staat het team van Gruute Met TV klaar om ook de Sint-Veroonmars in Lembeek live uit te zenden via www.gruutemet.be op Paasmaandag 1 april vanaf 17u30. "De traditie van de Lembeekse Paassoldaten is zo uniek, dat we ook daarvoor de grote middelen inzetten. Lembekenaar Willy Harnie en Elias Ysebaert van de Halse radio Victoria zorgen voor de deskundige commentaar", lacht Kevin Vancutsem. 
 
De Halse radio Victoria pakt dan weer uit met "Saldoetekost", een plezierige radioshow over de Lembeekse paasfeesten op donderdag 28 maart om 20 uur live vanuit café De Kring.  Saldoetekost wordt heruitgezonden tussen 9 en 10 uur op Paaszondag. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief