Middenspanningscabine verhuist naar speelplaats Heilig Hart College in HALLE

C21

Middenspanningscabine verhuist naar speelplaats Heilig Hart College in HALLE

Scherm__afbeelding_2024-06-15_om_08
 

Op 1 juli start een aannemer met de bouw van een middenspanningscabine in op de speelplaats van het Heilig Hart&College. Die vervangt de cabine in de kelder van het Historisch Stadhuis.

In de kelder van het Historisch Stadhuis is jaren geleden een middenspanningscabine geïnstalleerd. Die cabine voorziet de Grote Markt, Basiliekstraat en omliggende straten van stroom.
Fluvius wil bovengrondse cabine 
Eind dit jaar starten de werken voor de aanbouw van het Historisch Stadhuis. Om die te realiseren, moet de huidige middenspanningscabine weg. Netbeheerder Fluvius wil zo’n cabine niet meer ondergronds bouwen. Daarom is in de buurt naar een oplossing gezocht.
Geen hinder tijdens schooljaar 
Intussen is een akkoord gesloten met het Heilig Hart&College. “"We hebben de cabine op een ongebruikt stukje van de speelplaats gezet”, zegt schepen van Patrimonium Pieter Busselot. “Zo ontsiert het zicht op de cabine het Possozplein in de toekomst niet. Want dat zou de beleving zeker niet ten goede komen." Stad Halle bouwt de cabine op een klein stukje van de speelplaats aan de Vuurkruisenstraat. Netbeheerder Fluvius verhuist nadien de installatie van het Historisch Stadhuis naar de nieuwe locatie. De aannemer voert de werken uit vanaf 1 juli. Half augustus verplaatst Fluvius de kabels naar de nieuwe locatie. Op die manier is er geen hinder voor de werking van de school. De bouw van de cabine kost de stad 119.400, 21 euro, inclusief btw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief