De toekomst van de Paasaffiche in LEMBEEK

C21

De toekomst van de Paasaffiche in LEMBEEK

Dsc_1230
 
Met de Paasaffiche 2024 zette Jan Neef een definitief punt achter een indrukwekkende reeks van 35 opeenvolgende paasaffiches. Deze prestatie is des te meer indrukwekkend omdat naast de Paasaffiche zelf, Jan ook sinds 1997 een avondvullend programma rond de voorstelling in elkaar bokste. Elk jaar werd er druk gespeculeerd welke groep of wie er dat jaar op de affiche zou staan. En vaak zat men er compleet naast… 
 
De keuze om op deze laatste affiche de Kas van Sint-Veroon centraal te plaatsen was geen toeval. Op de allereerste affiche in 1987 prijkte het reliekschrijn van Sint-Veroon met Kasdragers en Erewacht naar een bekend schilderij van Jozef Colruyt. Begin en einde rond hetzelfde centrale thema en hiermee was de cirkel rond.  
 
De jaarlijkse Paasaffiche is onlosmakelijk verbonden met de Lembeekse paasgebeuren en meteen rees de vraag bij velen hoe het vanaf volgend jaar verder moet. Al zeer snel werd duidelijk dat dit initiatief niet verloren mocht gaan en op 15 mei jl. beslisten alle deelnemende groepen unaniem om deze mooie traditie verder te zetten. 
 
Het concept met het grote verrassingselement (wie of welke groep zal er dit jaar op de Paasaffiche staan?) zal uiteraard onverminderd behouden blijven. En vanzelfsprekend zal er ook naar gestreefd worden om elk jaar een kwaliteitsvolle affiche aan het publiek  te presenteren.   
 
Om dit alles te in goede banen te leiden, werd besloten om de integrale realisatie van de Paasaffiche vanaf volgend jaar toe te vertrouwen aan Mike Similon. Deze keuze is niet toevallig. Mike is niet alleen intens betrokken bij het Lembeekse paasgebeuren maar werkte bovendien al een vijftal jaren op heel discrete wijze mee aan de realisatie van de Paasaffiche.  
 
Ook de voorstelling van de Paasaffiche krijgt een tweede leven. Om één en ander voor te bereiden werd een werkgroep opgericht. Meer nieuws hierover volgt later. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief