Laatste artikels van Roosdaal

C21

Gemeente ROOSDAAL vernieuwt de strooiweide op de Lostraat

Roosdaal_2018

De huidige strooiweide en bijhorende gedenkzuilen op de begraafplaats aan de Lostraat zijn aan vernieuwing toe. Gemeente Roosdaal vernieuwt daarom in het voorjaar van 2022 de strooiweide aan de Lostraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Via het Klimaatbossenfonds kunt u meer investeren in extra bos in het Pajottenland

A_bos_te_weining
Extra bos in onze regio.- Foto Marc Colpaert
 
Het project Opgewekt Pajottenland werkt ook samen met Bos+ voor meer bos in het Pajottenland. Pajotten worden gestimuleerd om via het klimaatbossenfonds mee te investeren in meer bos. Voor het bedrag van 4 euro maak je onze regio al een boompje rijker. We zetten in op bosbehoud, -herstel en -uitbreiding, in eerste instantie bij bestaande en potentiële bosclusters. 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Projecteer jouw Boodschap aan de Overkant in het ROOSDAALse straatbeeld

Image1
 

Op 1 november herdenken we, meer dan ooit, alle mensen van wie we afscheid moesten nemen. Het lokaal bestuur van Roosdaal wil tonen dat ze haar inwoners niet vergeet en zet in samenwerking met vzw Reveil het hartverwarmende project “Boodschappen aan de Overkant” op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

ROOSDAAL - Boekvoorstelling Paul Cuylits. Een dwars leven van pastoor en Brusselaar. Een levensverhaal

Def_kaft_cuylits-2
 

Op een persontmoeting in Het Koetshuis te Strijtem hebben de broers Luc en Maurits van Liedekerke hun nieuwe boek Paul Cuylits. Een dwars leven als pastoor en Brusselaar. Een levensverhaal gepresenteerd. Ze deden dit in het vooruitzicht van de publieksvoorstelling op zondag 24 oktober aanstaande.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Week van de Smaak – Gratis Online Informatiesessie ‘Gezonde voeding met een vleugje geluk’

A_voeding
 
De Week van de Smaak  wordt dit jaar tussen (18 – 28 november) georganiseerd en  staat dit jaar in het teken van ‘De smaak van geluk’. Want eten en drinken staat voor genieten, gezellig samenzijn, recepten delen. Ook Logo Zenneland, Preventiedienst Pajottenland en Gezonde Gemeente gaan aan de slag met de voedingsdriehoek en de smaken van geluk.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Het vaccinatiecentrum in De Koornmolen is dicht, vanaf 15 november gaat een nieuw centrum open in de kerk van Strijland

Editie_gooik_kerk_strijland_2__kopie_
Hier komt het nieuwe vaccinatiecentrum voor de inwoners van Bever, Herne, Galmaarden, Lennik, Roosdaal en Gooik.- Foto Marc Colpaert
 

De beslissing is ondertussen genomen en het huidige vaccinatiecentrum in De Koornmolen heeft de deuren vandaag gesloten.  Vanaf  15 november gaat er een nieuw centrum open, even verderop in de kerk van Strijland. Tussen 15 november en eind dit jaar zouden alle 65-plussers uit onze regio hun derde spuit moeten gehad hebben. Om organisatorische redenen wordt een korte pauze ingelast en zullen de vaccinaties  starten vanaf 15 november in Gooik.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Vrijwilligers vaccinatiecentrum uit de zes gemeenten mogen hun boek nog bestellen, maar is ook vrij te koop voor 20 euro

Editie_gooik_koornmolen_feest_8__kopie_
Michel en Rudy toonden het nieuwe boek.- Foto Marc Colpaert
 
Zopas werden alle vrijwilligers die in het vaccinatiecentrum in Gooik hun ding deden, verwend met een mooi boek met tal van foto's erin. Burgemeeester Michel Doomst schreef de teksten voor het boek. Vrijwilligers uit de zes gemeenten die hun boek nog niet hebben mogen er eentje gratis bestellen.Het gaat hier over een uitgave van de Heemkundige Kring uit Gooik en dus kan iedereen die dat wilt zich zo een boek aanschaffen, de prijs is dan wel 20 euro. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Het vaccinatiecentrum De Koornmolen gaat dicht en de kerk van Strijland wordt het nieuwe vaccinatiecentrum tot eind dit jaar

A_a_koornmolen_
Dit centrum sluit straks de deuren.- Foto Marc Colpaert
 
De beslissing is gevallen het huidige vaccinatiecentrum gaat dicht in De Koornmolen en op 15 november gaat er een nieuw centrum open even verderop in de kerk van Strijland. De kans dat voor onze regio er alleen maar gewerkt ging worden met het centrum in Dilbeek, was de laatste dagen heel klein geworden. Tegen eind dit jaar zouden alle 65-plussers uit onze regio hun derde spuit moeten gehad hebben. Om organisatorische redenen wordt een korte pauze ingelast en zullen de vaccinaties  starten vanaf 1 november te Dilbeek en vanaf 15 november te Gooik. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OCMW ROOSDAAL, gemeente Roosdaal en Logo Zenneland organiseren op Zondag 24 oktober 2021 van 14u tot 17u hun 5de WEGGEEFBEURS

Image1
 

Geef je gerief een nieuwe bestemming! Kijk tussen je boeken, keukenapparaten, speelgoed, brocante, wekkers, servies, bestekkoffers... Heb je nog bruikbare spullen teveel in huis, dan schenk je die gewoon weg op de weggeefbeurs op zondag 24 oktober in GC het Koetshuis in Strijtem!

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

GOOIK - Vrijwilligers van het vaccinatiecentrum kregen een feest en een mooi boek mee naar huis

Editie_gooik_koornmolen_feest_8__kopie_
Een speciaal boek voor de vrijwilligers.- Foto Marc Colpaert
 
Tijdens het bedankingsfeestje georganiseerd voor de vele honderden vrijwilligers van het vaccinatiecentrum De Koornmolen In Gooik, kregen de vrijwilligers in de zaal Edele Brabant allemaal een mooi fotoboek mee naar huis. Het boek kwam tot stand door de Heemkundige Kring van Gooik en fotograaf Rudy Boon uit Kester. De vrijwilligers uit Gooik, Galmaarden, Herne, Lennik, Roosdaal en Bever waren best tevreden met dit mooie gebaar. Er werd na het eten nog een leuk feestje georganiseerd.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 26 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 17 sep 2021

archief