Rode Kruis ROOSDAAL huldigt vrijwilligster na jarenlange inzet

C21

Rode Kruis ROOSDAAL huldigt vrijwilligster na jarenlange inzet

2019-09-27_vrijwilliger_60j_adrienne_evenepoel__1_ab
 
2019-09-27_vrijwilliger_60j_adrienne_evenepoel__3_ab
 
2019-09-27_vrijwilliger_60j_adrienne_evenepoel__5_ab
 
2019-09-27_vrijwilliger_60j_adrienne_evenepoel__6_ab
 
2019-09-27_vrijwilliger_60j_adrienne_evenepoel__7_ab
 
2019-09-27_vrijwilliger_60j_adrienne_evenepoel__8_ab
 

Het gemeentebestuur, vrijwilligers van Rode Kruis Roosdaal, vrienden en familie van Adrienne Evenepoel kwamen voor de gelegenheid samen. 

 

Adrienne startte op 17-jarige leeftijd al als vrijwilliger bij het Rode Kruis.  Ze is sindsdien een vaste waarde in het team dat de bloedinzamelingen organiseert. Haar taak veranderde wel wat over de jaren heen. Vroeger hielp Adrienne haar ouders bij de bloedafnames en dit deed ze door met de kruiwagen warm water naar de zaal te brengen om koffie te maken. De laatste jaren had ze steevast haar plaats opgeëist aan de afwas. Adrienne heeft in al deze jaren honderden cakes gebakken, handdoeken gewassen en gestreken en nog zoveel meer. Want ja, ook buiten de dienst van het bloed konden we op haar steun rekenen. Ze stond klaar om alle handdoeken en schorten te wassen na ons jaarlijks eetfestijn. Ook bij een opruim van het lokaal of een oefening van de hulpdienst konden we op Adrienne rekenen om ons bijvoorbeeld te komen voorzien van een lekkere verse wafel.

 

Zo’n belangeloze inzet van meer dan 70 jaar konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Adrienne werd dan ook op gepaste manier in de bloemetjes gezet. Ze kreeg op deze avond een legpenning van het Rode Kruis overhandigd. Hierop siert Henri Dunant als grondlegger van het Rode Kruis, maar ook André Uytterhoeven die mee de opstart maakte van het Belgische Rode Kruis. 

 

Adrienne deed dit allemaal zomaar, zonder reden. Laat dit verhaal een bron van inspiratie zijn om je zelf ook belangeloos in te zetten voor iets waarin je met hart en ziel gelooft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief