ROOSDAAL neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen COVID-19

C21

ROOSDAAL neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen COVID-19

Roosdaal_2018__1_jd

De COVID-19 pandemie is momenteel aan een vernieuwde opmars bezig waardoor het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen, overlijdens en opnames in ziekenhuizen onrustwekkend stijgt.

 

De gemeente Roosdaal neemt, in samenspraak met de burgemeester van Ternat, Affligem en Liedekerke, daarom, bovenop de federale en Vlaamse maatregelen tegen COVID-19, volgende bijkomende maatregelen.  

  • Alle indoor sportinfrastructuur worden voor de uren dat de gemeente Roosdaal er een uitbatingsrecht op heeft, gesloten. Zij kunnen enkel gebruikt worden voor noodopvang.
  • Alle indoor cultuurinfrastructuur (met uitzondering van de bibliotheek en de plaatsen voor een eredienst) met een openbaar karakter (oa GC Het Koetshuis, openbare en private feestzalen, parochiezalen,  … ) zijn gesloten voor alle activiteiten. Met uitzondering van:
    • het houden van rouwmaaltijden na begrafenis 
    • voor het organiseren van activiteiten van onderwijs volgens hun vigerend protocol
  • De bibliotheek van Roosdaal gaat terug over op een afhaal-bibliotheek. Alle details hierover kan je nalezen ophttps://roosdaal.bibliotheek.be. Terugbrengen van uitgeleende boeken kan via de inleverbox die je vindt in de doorgang aan de rechterzijde van het gemeentehuis.  
  • Alle bijeenkomsten van jeugdbewegingen, groeps-sportactiviteiten (bvb sportkampen), culturele samenkomsten en evenementen zijn verboden.  De wekelijkse boerenmarkt op donderdag blijft plaatsvinden mits naleving van de hygiënemaatregelen (dragen van een mondmasker, sociale afstand, …) 

Daarnaast zijn ook alle gemeentelijk georganiseerde evenementen reeds geannuleerd en is ook het inwonerszwemmen in MPC Sint-Franciscus, door de verplichte sluiting van het zwembad, stop gezet. 

 

De maatregelen starten 30 oktober 2020 om 16u00 en blijven geldig tot en met 15 november 2020 en zijn geldig op het grondgebied van de gemeente Roosdaal. 

 

We vragen met aandrang aan iedereen om deze maatregelen te respecteren, en bovenal het gezond verstand te laten primeren!

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief