Gemeente ROOSDAAL vernieuwt de strooiweide op de Lostraat

C21

Gemeente ROOSDAAL vernieuwt de strooiweide op de Lostraat

Roosdaal_2018

De huidige strooiweide en bijhorende gedenkzuilen op de begraafplaats aan de Lostraat zijn aan vernieuwing toe. Gemeente Roosdaal vernieuwt daarom in het voorjaar van 2022 de strooiweide aan de Lostraat. 

 

“De huidige gedenkzuil wordt verwijderd en er komt een zitbank en 4 nieuwe gedenkzuilen in zichtbetonelementen.” vertelt Emmanuel de Béthune (CD&V) schepen voor begraafplaatsen. 

 

Naast een zitbank en 4 gedenkzuilen worden ook de gedenkplaatjes op de huidige zuil aan de strooiweide allemaal vernieuwd. “We stappen over naar een uniform model van gedenkplaatjes aan de strooiweide. Op deze manier krijgen de gedenkzuilen een mooier en moderner uitzicht. De huidige zuil wordt verwijderd en de gedenkplaatjes die hier nu ophangen worden allemaal vernieuwd en overgezet naar de nieuwe gedenkzuilen.” 

 

Onderhoud begraafplaatsen

De voorbije maanden stond de natuur in volle bloei, helaas groeide ook het onkruid op de begraafplaatsen aan een razendsnel tempo. 

 

“De gemeentelijke groendienst zet zich het hele jaar door in om de begraafplaatsen respectvol te onderhouden.” gaat Emmanuel de Béthune (CD&V) verder. “Het mooi houden van deze begraafplaatsen is echter een taak van ons allen. Onze groenarbeiders onderhouden de paden, perken en beplanting en houden het gras op de strooiweide kort. Door een nieuw onderhoudsplan, extra middelen en extra kracht garanderen we goed onderhouden begraafplaatsen. Als nabestaande sta je in voor het onderhoud van de grafsteen en maak je de ruimte rondom het graf schoon. Op deze manier zorgen we samen voor een mooie laatste rustplaats van onze geliefden."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 nov 2021

archief