ROOSDAALse sneukeltocht van 22 mei

C21 Css

ROOSDAALse sneukeltocht van 22 mei

Sneukeltocht_affiche_2022-page-001
 

Van harte welkom op onze 24ste Roosdaalse Sneukeltocht. Na 2 jaar een corona-proof editie van onze sneukeltocht te hebben georganiseerd gaan we dit jaar terug voor een volwaardige editie en dit op zondag 22 mei 2022. Voor de anciens moet ik ongetwijfeld niet meer herhalen dat “sneukelen” West-Vlaams dialect is voor snoepen, “smokkelen” in ons dialect.  Maar omdat onze sneukeltocht jaar na jaar steeds een topper blijft, toch nog gauw eens schetsen wat wij eronder verstaan.  Het “gesmokkel” wordt bij ons vertaald in een etentje bestaande uit vijf gangen.  Het specifieke aan het etentje is dat elk van de gangen op een verschillende plaats wordt aangeboden.  De mensen die ervoor inschrijven worden dan ook verzocht om zich al wandelend of fietsend via een uitgestippeld parkoers doorheen ons heuvelachtig deel van het Pajottenland, te verplaatsen van de ene lekkernij naar de andere.

 

De deelnemersbijdragen werden lichtjes gewijzigd: €17,00 voor volwassenen en €8,00 voor kinderen (van 4 tot en met 12 jaar). De kleinsten doen gratis mee.  Daarnaast hebben we dit jaar ook terug de speciale deelnameprijs voorzien voor mindervaliden, nl. €11,00.

 

Reeds voor de 21ste keer doet de accommodatie van het Proefcentrum Pamel (in de volksmond beter gekend als de Tuinbouwschool) dienst als vertrek- en aankomstplaats (ontbijt en dessert).  In boerderij De Hoeve van het MPC Sint-Franciscus te Strijtem wordt dit jaar het aperitief geschonken. De deelnemers krijgen er een glaasje schuimwijn met lekkere hapjes aangeboden.  Voor de kinderen zal Huis van het Kind zorgen voor wat animatie. De andere stopplaatsen zijn de nieuwe feestzaal Den Broebel waar de soep geserveerd wordt en de jaarlijkse wedstrijd plaatsheeft en zaal “Ons Huis” te Pamel waar men de warme maaltijd kan nuttigen.  Zoals de voorbije jaren zullen de parkoersbouwers opnieuw proberen om variatie te leggen in de fiets- en wandelroutes (lange ±16,5 km en korte ±13,5 km).  

Ook dit jaar proberen we “een kinderwagenroute” uit te stippelen!

 

Zoals steeds worden de grootste verkeersaders vermeden en het landelijke opgezocht, het evenwel steeds bewandel- en fietsbaar houdend.

 

Het sneukelmenu heeft als eerste gang het ontbijt (ontbijtkoeken met koffie, chocomelk en fruitsap). Als tweede gang is er het aperitief met lekkere hapjes.  De derde gang is verse groentesoep (opnieuw gesponsord door MPC Sint-Franciscus) met een sneetje brood. Vervolgens gaan we naar de warme maaltijd om af te sluiten met een ijsje en afzakkertje.

 

Aan randanimatie ook dit jaar geen gebrek met enkele klassiekers zoals, reeds gezegd, een tombolawedstrijd met mooie prijzen en de huifkartochten.

 

Praktisch kunnen de deelnemers vrij vertrekken tussen 8u30 en 11u30. Inschrijven kan vanaf dinsdag 19 april 2022 via www.roosdaal.be of inge.vanderstappen@roosdaal.be – 054 89 13 543 en dit tot en met vrijdag 20 mei 20212 (10.00 uur). Iindien er dan nog plaatsen vrij zijn, is het nog mogelijk in te schrijven tot en met zaterdag 21 mei 2022 (20.00 uur) via het gsmnr. 0497 73 24 38.  

 

!Vergeet zeker en vast niet aan te duiden in welke tijdsblok je wenst te vertrekken: 7u30-8u30; 9u00-10u00 en 10u30-11u30

 

Ook onze fietsenhersteller Peter van het gelijknamige bike-center zal terug paraat zijn om eventuele mechanische pech te repareren.

 

Tenslotte vermeld ik nog even dat de opbrengst van de tocht opnieuw integraal ten goede komt van de Eén-actie Kom Op Tegen Kanker. Dit jaar hopen we op goed weer en een mooie opkomst en opbrengst.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 jun 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 06 jun 2022

archief