Juf Marleen stopt na 40 jaar lesgeven in de Academie in Herne

C21

Juf Marleen stopt na 40 jaar lesgeven in de Academie in Herne

Editie_herne_marleen_2__kopie_
Juf Marleen in haar leslokaal.- Foto Marc Colpaert
 
In een lokaal van het vredegerecht in Herne nam Juf Marleen Heyvaert uit Roosdaal afscheid van haar klaslokaal waar ze vele jaren notenleer gaf. Ze gaat eind dit jaar met pensioen na een vruchtbare loopbaan, waar ze honderden kinderen de eerste beginselen van de muziek bijbracht.
 
Tijdens de voorstelling van de renovatiewerken in het vredegerecht van Herne was ook juf Marleen op de afspraak. Deze juf gaat eind dit jaar met pensioen, na een loopbaan van 40 jaar en zal dus de overstap naar de nieuwe Academie eind 2025 niet meer meemaken. Wij gingen even een praatje maken met juf Marleen. "Ik heb hier altijd graag lesgegeven, de gebouwen hadden wel hun beste tijd gehad, dus vroeg ik om mijn leslokaal een nieuw kleurtje te geven, wat ook gebeurde. Maar de laatste maanden was het toch opletten geblazen, want als ik in mijn klas op de eerste verdieping met mijn voet de maat aangaf, kwam soms mijn collega van het klaslokaal op de gelijkvloerse verdieping mij vertellen, voorzichtiger te zijn, want hij vreesde dat het plafond naar beneden zou komen", lacht juf Marleen.
 
Ze is ondertussen 40 jaar bezig wat is er allemaal veranderd in die tijd. "Vroeger hadden de kinderen één hobby, nu hebben ze elke dag een andere hobby dat is het verschil met 40 jaar geleden. Voor de rest blijven ze nog steeds kinderen zoals vroeger, ze proberen wel hoever ze mogen gaan, maar als de juf streng maar rechtvaardig is, dan is dit geen probleem", besluit Marleen.
Wij wensen haar alvast een deugddoend pensioen toe binnen enkele maanden.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief