Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW Hof ten Brukom nu ook definitief beschermd

Editiepajot_bart_devill___hof_ten_brucom1
foto Bart Devillé
 

 Eerder al beschermde Geert Bourgeois(N-VA), voormalig Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed de abdijhoeve Hof ten Brukom in Sint-Pieters-Leeuw, voorlopig als monument, nu zorgde zijn opvolger en partijgenoot Matthias Diependaele door een definitieve bescherming. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Succesvolle Rode Neuzen actie VBS Jan Ruusbroec

Rode_neuzen_dag
 

In het kader van de Rode Neuzen dag organiseerde VBS Jan Ruusbroec een pannenkoekverkoop op 14 november 2019. Vandaag werd het resultaat van deze actie bekendgemaakt onder luid applaus van de leerlingen. De actie bracht maar liefst 760, 75 EUR op en zal gebruikt worden om een Zen hoekje in te richten in de school.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – VRIJWILLIGERSFEEST

Vrijwilligersfeest_spl__large_
 

Reeds vele jaren kan het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw trouw op de hulp en de inzet van vrijwilligers rekenen. Zij verlenen extra hulp bij bepaalde activiteiten en vormen zo een niet te onderschatten meerwaarde binnen de dienstverlening. Om hen te bedanken, organiseerde het OCMW op vrijdag 29 november een vrijwilligersfeest in feestzaal Casy, Dorp 17 in Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Devogeleer Emile
Devogeleer Emile
 

LEEUW neemt landhuis de Viron onder handen

19058_04a
landhuis de Viron. Foto's ingezonden
 

  In 2017 kocht de gemeente Sint-Pieters-Leeuw het in 1865 geregistreerde landhuis de Viron. Op 28 oktober 2019 gunde het college van burgemeester en schepenen de Design en Build opdracht voor de uitbreiding en renovatie ervan aan THV Vandendorpe – Van Laere. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Onbemand bibliotheekpunt in Vlezenbeek

Uitleenpuntbib
 

Vanaf nu staat er in het bibliotheekpunt van Vlezenbeek een zelfuitleenbalie. Hierdoor kunnen de leners bijna elke dag boeken uitlenen of inleveren.

Tot voor kort was het bibliotheekpunt in De Merselborre enkel op woensdag en zondag een paar uur open. Nu staat er een zelfuitleenbalie en kunnen leners zelf hun boeken uitlenen, inleveren of verlengen. Dat kan als de Merselborre open is, elke dag van 10 tot 22 uur behalve op dinsdag. Zo gaan de openingsuren van 4 naar 72 uur per week en kunnen de Vlezenbekenaren langskomen wanneer het voor hen past.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – INZAMELACTIE SPEELGOED DOOR VROUW EN MAATSCHAPPIJ

Speelgoed_spl
 

De vereniging Vrouw en Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw zamelde speelgoed in die het Sociaal Huis nu zal schenken aan kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. 
De vrouwen deden naar jaarlijkse gewoonte een oproep en kregen heel wat respons.  

Jan Desmeth, Schepen van Welzijn en OCMW: “We bedanken van harte Vrouw en Maatschappij voor hun jaarlijkse actie. Kinderen van kwetsbare gezinnen zijn altijd een extra aandachtspunt in onze werking. Dit gebruikte speelgoed zal een goed tweede leven kennen.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Controle op zwaar vervoer, 4 op de 6 in fout in LEEUW

Politie_zone
 

 Gisteren omstreeks het middaguur, zette de politiezone Zennevallei een post op ter hoogte van de Bergensesteenweg. Vooral zwaar vervoer werd geviseerd. Zo werden zes vrachtwagens onderworpen aan een uitgebreide controle. Vier vrachtwagens bleken niet in orde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2019
Marc Sluys
 

Zwaar vervoer, 4 op de 6 in fout in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

Gisteren omstreeks het middaguur, zette de politiezone Zennevallei een post op ter hoogte van de Bergensesteenweg. Vooral zwaar vervoer werd geviseerd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Taalfanaten kunnen aan de slag in Beersel of Sint-Pieters-Leeuw

Editiepajot_bart_devill___grootdictee_beersel_leeuw
foto Bart Devillé
 

 

Schrijf je nu chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder e?  Wie het aandurft, de uitdaging aangaat en daarbij ook creatief denkt, wordt dan ook verwacht……. Op vrijdag 6 december verwelkomen meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen iedereen die graag speelt met letters om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Dat is ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Je hoeft geen spellingkrak zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je vooral creatief aan de slag gaan met taal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Herinneringen naar hun mooiste dag tijdens de week van de derde leeftijd

Sh2_1780_01__large_
 

In het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw beleefde de bewoners en hun naaste familie vandaag een herinnering naar wat ooit hun mooiste dag in hun leven was, de dag dat ze hun ja woord gaven en als koppel verder door het leven zijn gestapt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 13 nov 2019
Devogeleer Emile | 30 okt 2019
Marc Sluys | 25 okt 2019
Sam Herremans | 21 okt 2019

archief