Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

Versterkte meerderheid N-VA/CD&V zal ook de komende 6 jaar SINT-PIETERS-LEEUW samen besturen.

Unknown-1
Luc Dekoninck wordt opnieuw burgemeester. Foto ingezonden

 In Sint-Pieters-Leeuw hebben N-VA en CD&V een akkoord gesloten om ook de komende 6 jaar verder te besturen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2018
Sam Herremans
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Drie dagen feesten op het GrootLeeuwsFestival te bekijken op fotoreportage

Panorama4__large_
 

 Afgelopen weekend werd in Ruisbroek in de tent van het GrootLeeuwsFestival een echt volksfeest gevierd, meer dan 1000 fans van diverse grote Vlaamse artiesten waren op de afspraak. Jong en oud sommige van de streek tot zelfs uit Kortrijk waren naar Sint Pieters Leeuw afgezakt om er een gezellig boeltje van te maken. Wie er niet bij kon zijn hoeft niet te treuren, maar kunnen het feest herbeleven aan de hand van foto's genomen door fotograaf Emile Devogeleer van Editiepajot.

Om de foto's te bekijken ga je naar www.emiled.jalbum.net en geniet er van.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Eerste fietskluizen voor de Zennevallei in DROGENBOS

Fietskluis-drogenbos
De eerste fietskluis. Foto Ingezonden.
 

 Aan de Grote Baan in Drogenbos worden de eerste twee van een reeks fietskluizen geplaatst. In totaal komen er 15 fietskluizen in Beersel, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. Het project krijg steun van de provincie Vlaams-Brabant die zo het fietsgebruik in de Vlaamse Rand een duw in de rug wil geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - OnOffStage vzw zingt het komende jaar in

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

OnOffStage vzw heeft grootse plannen voor het komende werkjaar. Verschillende projecten worden op ‘podium’ gezet voor jong en minder jong zangtalent! Sinds september heeft het OnOffStage-team er een nieuwe werknemer bij. Thomas van Riet zal instaan voor de organisatorische kant en zal inhoudelijk meedenken over de verschillende projecten. Hiermee vervoegt hij de twee bezielers van de VZW, Sarah & Dorien Van Hassel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – 1000 fans kwamen hun idolen bewonderen op GrootLeeuwsFestival

Dsc_4852_01
 

 Afgelopen weekend vonden meer dan 1000 muziekfans de weg naar de grote festivaltent die stond opgesteld op de Groot Bijgaardenstraat in Ruisbroek voor het jaarlijks festival dat georganiseerd word door kandidaat burgemeester Bart Anneessens Cops en Willy De Lantsheer in samenwerking met GrootLeeuwHerleeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – veel belangstelling voor opening van GrootLeeuwsFestival

Dsc_3204_01
 

 Vrijdagavond starte in Sint-Pieters-Leeuw het GrootLeeuwsFestival, trouwe fans en muziekliefhebbers kwamen naar de grote tent voor de eerste dag van het muziekfestival met heel wat Vlaamse artiesten zoals Willy Sommers, Paul Severs, Dean, Gen Thomas, en kandidaat burgemeester Bart Anneessens Cops brachten nieuwe maar ook hitnummers en medleys van hun rijk gevuld repertoire. Meezingers die het publiek voluit mee zong en danste, veel was er niet nodig om dit festival succesvol te starten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Fietsdief gelinkt aan 9 diefstallen gedagvaarden HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 -In de nacht van 20 op 21 juni 2018 werd dankzij een alerte burger, een 25-jarige man opgepakt aan het Station in Halle die poogde een fiets te stelen. De feiten waren voor de politie snel duidelijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2018
Marc Sluys
 

Ne (lokale) Kommersant 5.5°/alc. Blond moet handel in LEEUW ondersteunen

Img_3323
Handelsvereniging RinkRond Leeuw stelde Kommersant voor. Foto © Marc Sluys
 

  De handelsvereniging RinkRond Leeuw stelde met plezier hun eigen gebrouwen bier voor. Het werd Ne (lokale) Kommersant 5.5°/alc. Blond. “Bier gebrouwen met gezond verstand, ter ondersteuning van de lokale handelaar” . “Ne (Lokale) Kommersant” moet opnieuw mensen samenbrengen, mensen doen genieten, mensen positief aansturen. Tijdens de jaarmarkt op 11 november wordt het bier geschonken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Borstkankermaand brengt de Mammobiel in Groot Leeuw

Dsc_2362_01__large_
 

 Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker ook in Sint-Pieters-Leeuw. Elk jaar wordt in Vlaanderen bij 6000 vrouwen borstkanker ontdekt. 8 op de 10 overleven de ziekte, dankzij vroege opsporing. Geef daarom aandacht aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.

Slechts bij een beperkt aantal vrouwen die borstkanker krijgen, is er een erfelijke (5%) of familiale (10 – 15%) factor bekend. Bij de meeste vrouwen die borstkanker krijgen, is de oorzaak echter niet bekend. Borstkanker kan dus bij iedereen voorkomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Derde gelegenheidsquiz Back to School

Back_to_school
 

 U etaleert al eens graag uw kennis? U wint moeiteloos de tv-quiz waarvan er dertien in een dozijn zijn en dat vanuit uw zetel? U vraagt zich dikwijls af hoe het gesteld is met de parate kennis van Jan Modaal tegenwoordig? U tekent graag present voor een gezellige avond met vrienden, als er maar drank en lekkernijen aan te pas komen? U vindt het een basisrecht dat er gewoon al eens gelachen mag worden? Tijd om de daad bij het woord te voeren!

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 22 sep 2018
Sam Herremans | 11 sep 2018

archief