Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

S-P-LEEUW - Feestelijke opening van de Kringwinkel

Img_20211022_162206
Het lint werd doorgeknipt.- Foto marc colpaert
 
Op vrijdagnamiddag stonden een kleine 100 personen aan te schuiven voor de  plechtige opening van de Kringwinkel op een nieuwe locatie in Sint-Pieters-Leeuw. In de nieuwe winkel stonden er tal van hapjes en er werden gratis drankjes geserveerd. En volk dat er was, wij gingen ook een kijkje nemen.
 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Controle op vervoer van gevaarlijke stoffen in PZ ZENNEVALLEI

20211019_controle_adr
 

 Gisteren werden er tijdens een controle in samenwerking met VLABEL, afdeling ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) 10 vrachtwagens gecontroleerd. Gelijktijdig aan de controle ADR werden ook de boorddocumenten, vergunningen, rijbewijzen en tachograaf (rij- en rusttijden) opgevraagd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

Preventieve controle op drugs in PZ Zennevallei

Logo_zennevallei_muur_
 

In de week van 11 oktober werd door de politiezone Zennevallei een actie op poten gezet waarbij driemaal daags in de verschillende schoolomgevingen binnen de zone gerichte controles werden uitgevoerd op onder meer bezit van drugs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Poelcafé in oud gemeentehuis van VLEZENBEEK

Dsc_0613_klein
 

De kogel is door de kerk: vanaf de zomer van 2022 baat VZW De Poel een poelcafé uit in het oud gemeentehuis van Vlezenbeek.

Een poelcafé is een café dat wordt uitgebaat door mensen met een beperking, begeleid door mensen van VZW De Poel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Els verkoopt op jaarmarkt Dworp kalenders voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___reclame_kalender
ingezonden foto
 

 Na haar succesverhaal in 2020 ging Els Debusscher uit Dworp opnieuw aan de slag voor de opmaak van een jaarkalender die verkocht wordt ten voordele van Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Thema voor 2022 is ‘DierenThuis in Inkendaal’ met mooie foto’s van alle dieren die vandaag in het mooie domein van Inkendaal worden ingezet tijdens de therapie met de patiënten. De opbrengst van deze kalenderverkoop gaat integraal naar fase 2 van de Sensory Trail. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

2e Mosselfestijn Landelijke Gilde VLEZENBEEK en KLJ Bouw Vlezenbeek opnieuw een succes!

Groepsfoto_lg_cheque_2021
 

Na een succesvolle editie in 2019, konden de KLJ en LG dit jaar opnieuw de handen in mekaar slaan.   Ondanks Corona was ook dit jaar het mosselfestijn een absolute voltreffer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

Daden in de strijd tegen sluikstort en storende parkeerovertredingen in LEEUW

Gemeenschapswacht_schoolomgeving
 

 Tijdens de raadscommissie van donderdag 14 oktober werd het jaarverslag van de politie en de gemeenschapswachten toegelicht. Opvallend hierbij is dat de 6 gemeenschapswachten uit Sint-Pieters-Leeuw samen met de lokale politie, in het coronajaar 2020, ongeveer 2.150 GAS-overtredingen vaststelden. Het gaat om inbreuken zoals o.a. sluikstorten en hondenpoep, parkeerinbreuken, nachtlawaai, beschadigingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
 

Vaccinatiecentrum in HALLE breidt opnieuw uit voor 3de prik van 65-plussers

Vaccinatie_halle_
 

 Op dinsdag 19 oktober opent in Halle opnieuw een vaccinatiecentrum. Dit vaccinatiecentrum wordt ondergebracht in zo’n 10 containers op de kleine parking links van het sportcomplex De Bres en rechtover het woonzorgcentrum Sint-Augustinus aan de Monseigneur Senciestraat. Met dit tijdelijk vaccinatiecentrum komen we tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid om alle 85- en 65-plussers vlot een 3de coronaprik te geven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Verkeerscontrole op 9-10 oktober PZ ZENNEVALLEI

Logo_zennevallei_muur_
 

 Zowel zaterdag als zondag werden verschillende alcoholcontroles gehouden op het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. De verkeersdiensten van de politiezone Zennevallei vatten post tijdens verschillende tijdssloten, dus zowel in de namiddag als avond en nacht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Gemeentebestuur roept Vlaamse Waterweg op om snel werk te maken van veilige verbinding met RUISBROEK

Sasbrug-nieuwe_brug
 

 In de streefbeeldstudie voor het Kanaal Brussel-Charleroi, voorgesteld in 2016, voorziet de Vlaamse Waterweg de vervanging van de huidige Sasbrug door een “bananenbrug” om Ruisbroek met de rest van Sint-Pieters-Leeuw te verbinden. Die brug komt 470 meter meer naar het noorden van de huidige Sasbrug te liggen. De huidige Sasbrug wordt een fiets- en voetgangersbrug. Het gemeentebestuur roept nu de Vlaamse Waterweg op om snel werk te maken van die brug om zo fietsers veilig te laten oversteken. In afwachting neemt de burgemeester zelf maatregelen om de situatie voor alle weggebruikers veiliger te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2021

archief