Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

10 jaar N-VA Sint-Pieters-LEEUW in magazinevorm

Nva_leeuw_
 

 De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zorgden meteen voor vuurwerk. Vanuit het niets werd N-VA Sint-Pieters-Leeuw met 9 zetels de grootste partij. Luc Deconinck werd burgemeester. En daar kwamen ook drie schepenen bij. Dat ons N-VA-schip de wind in de zeilen had, bleek na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We verstevigden onze positie en behaalden 11 zetels waarbij Jan Desmeth nog recent de fakkel overnam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
 

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Grof huisvuil kan in Sint-Pieters-LEEUW nog steeds aan huis opgehaald worden

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Het voorstel van een Pop-Up-Recyclageparken lijkt mooi, maar er is een reden waarom slechts één gemeente (Halle) in het hele werkingsgebied van Intradura dit vandaag doet. Iedereen is het erover eens dat er geen enkel verband is met meer of minder sluikstorten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Reactie van SINT-PIETERS-LEEUW op de mondelinge vraag van de groenfractie betreffende het nieuwe stadion van Union.

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 De gemeenteraad van 31 maart 2022 maakte zich zorgen over (1) een stadion van 21.000 plaatsen (nu: 9.400 plaatsen), (2) een hotel met 100 tot 150 kamers en (3) enkel de Audi-site voor parkeren van voertuigen.

We zijn nu 9 maanden verder en Union heeft haar plannen – aangepast – voorgesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Op zoek naar een aannemer voor de herbestemming van de kerk van RUISBROEK

Kerk_ruisbroek2l
 

 De gemeenteraad van 26 januari 2023 heeft het bestek goedgekeurd om een aannemer te zoeken en zo de volgende stap te zetten in het project rond de herbestemming van de kerk van Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Alle kinderen uit LIEDEKERKE en LEEUW veilig en wel na busongeval bij terugkeer sneeuwklassen

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_09
 

Udate 2 staat online 
In de nacht van 24 op 25 januari 2023 om 2.40 uur werden de verantwoordelijken van de gemeente op de hoogte gebracht dat één van bussen waarmee de leerlingen van klas 6LA van Den Top een ongeval heeft gehad op de autosnelweg in Duitsland. De chauffeur is lichtgewond maar stelt het goed en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Drugdealers staande gehouden in SINT-PIETERS-LEEUW en HALLE

Logo_zennevallei_muur_
 

 Tijdens de donkere maanden worden patrouilles opgevoerd om te waken over de veiligheid van onze inwoners. Zo ook de afgelopen weken en maanden oriënteerden ploegen zich naar hotspots, dit zijn woonwijken die gekend zijn omwille van inbraakgevoelig of plaatsen van overlast.   
Afgelopen week werden op die manier verschillende personen betrapt op het bezit van en het verkopen of te koop aanbieden van verdovende middelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

De Premium Gins van Lindemans scoren op World Gin Awards 2023

Scherm__afbeelding_2023-01-21_om_09
 

 Brouwerij Lindemans is een van de bekendste producenten van geuze, kriek en andere lambiekbieren. Wat minder geweten is, is dat de Pajotse brouwerij ook twee gins heeft ontwikkeld op basis van een distillaat van Lindemans Oude Kriek Cuvée René. Zopas raakte op de World Gin Awards 2023 in Londen bekend dat de Lindemans Premium Distilled Gin Red en de Lindemans Premium Distilled Gin Clear respectievelijk de gouden en bronzen medaille in de wacht sleepten in the categorie ‘botanical gins’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2023
 

Een inclusieve speelpleinwerking met een efficiëntere dagcapaciteit in LEEUW

Scherm__afbeelding_2023-01-18_om_08
 

 Speelplein De Leeuwtjes staat jaarlijks garant voor het speelplezier van meer dan 200 kinderen. Ook dit jaar zullen de kinderen een spetterende zomer kunnen beleven in ’t Populiertje, Zonnig Leven en Den Top.


 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 13 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief