Skaters kunnen zich binnenkort ook in SINT-PIETERS-LEEUW uitleven

C21

Skaters kunnen zich binnenkort ook in SINT-PIETERS-LEEUW uitleven

Dsc_0034
 

Het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil tegemoetkomen aan de vraag van lokale skaters om ook in eigen gemeente een skate-infrastructuur aan te leggen. Samen werd er gezocht naar een geschikte locatie, de juiste afwegingen werden gemaakt en inmiddels is ook de knoop doorgehakt. De nieuwe skate-infrastructuur komt aan het Vlaams trefpunt Laekelinde, waar zowel het jeugdcentrum als voetbalploeg SK Leeuw gehuisvest zijn.

 

Nadat de procedure van de wijzigingen aan het ruimtelijk uitvoeringsplan is afgerond, start de bouw van het skatepark. Deze procedure vraagt de nodige tijd. Intussen biedt het lokaal bestuur aan jongeren, skaters en niet-skaters inspraakmogelijkheden. Skaters zullen inspraak krijgen bij de inrichting van het park, zodat de infrastructuur aansluit bij hun wensen. Uiteraard dient er wel rekening te worden gehouden met het budget en de beschikbare ruimte.

Naast de skaters zullen ook de niet-skatende jeugd, de sporters en de gebruikers van Laekelinde betrokken worden bij de aanleg van het skatepark. De politie zal bij het project betrokken worden zodat er van bij de voorbereidingen kan worden geanticipeerd op bezoekers met verkeerde intenties.

 

Schepen van Jeugd, An Speeckaert: “Ik ben heel blij dat we een geschikte locatie gevonden hebben voor een skatepark in Sint-Pieters-Leeuw en zo kunnen tegemoetkomen aan een terechte vraag van onze Leeuwse Jongeren. Laekelinde leent zich uitstekend als locatie voor een skatepark omdat er geen hinder is voor omwonenden en het makkelijk bereikbaar is met de fiets. Wij willen onze Leeuwse jongeren ook meer betrekken bij het beleid. Concreet betekent dit dat voordat de plannen van de site worden opgemaakt, jongeren suggesties zullen kunnen doorgeven met betrekking tot de inrichting van het skatepark.”

 

De uiteindelijke aanleg van het skatepark zal starten in 2022. Wie graag meedenkt over de inrichting van het park mag nu reeds contact opnemen met de sport- en jeugddienst.

 

Schepen van Sport, Herwig Smeets: “Vanaf dit jaar is skaten een olympische sport geworden. Het zou fantastisch zijn, mochten we in ons gloednieuwe skatepark ook een gloednieuwe Leeuwse skateclub kunnen verwelkomen. Wie weet is er dan binnen enkele jaren wel een Leeuwse Tony Hawk in de maak ...”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief