Opnieuw volwaardige jaarmarkten in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Opnieuw volwaardige jaarmarkten in SINT-PIETERS-LEEUW

Jaarmarkt_spl_2019
 

In Sint-Pieters-Leeuw vinden de jaarmarkten van Ruisbroek (2 oktober), Vlezenbeek (23 oktober) en Leeuw centrum (11 november) opnieuw plaats, dat besliste het college van burgemeester en schepenen. Voor de grote jaarmarkt aan de Rink zullen er enkele extra voorzorgsmaatregelen worden genomen.

 

Jan Desmeth, burgemeester: “Het grootste deel van de bevolking heeft gedaan wat ze moest doen, zich laten vaccineren. Aangezien de kans op infectie van gevaccineerde inwoners 83 % lager is en ze 99,5 % minder kans hebben om ernstig ziek te worden, is het moment gekomen om ook evenementen zoals jaarmarkten opnieuw aan te bieden aan onze inwoners. Zolang een eventuele 4de golf er één is bij niet-gevaccineerden, zullen de jaarmarkten doorgaan. We hebben medisch advies ingewonnen bij artsen en zij bevestigen ons dat gevaccineerde inwoners nog uitzonderlijk ernstig ziek worden. Al deze argumenten bovenop het feit dat dit evenement 100 % in de buitenlucht wordt georganiseerd, zorgde voor een positief advies.”

 

Op de twee kleinere jaarmarkten (Ruisbroek en Vlezenbeek) blijft het gemeentebestuur sensibiliseren om de basisregels te blijven respecteren. Enkel versterkte muziek en livemuziek zal er dit jaar niet zijn. De opening met de fanfare zal wel kunnen, omdat zij zich voortbewegen. Zij zullen wel minder stoppen aan de standjes onderweg. Bovenop deze regels zijn er geen extra maatregelen getroffen.

 

Voor de jaarmarkt aan de Rink, op donderdag 11 november 2021, werden twee extra maatregelen getroffen om te voldoen aan het ministerieel besluit, samen met enkele kleinere eigen voorzorgsmaatregelen.

 

  • Je zal steeds rechts moeten lopen (éénrichtingsverkeer aan beide kanten).
  • Je zal een mondmasker moeten dragen als je niet aan het eten of drinken bent.
  • Er zullen geen optredens zijn op het grote podium. Ook de standhouders mogen dit jaar geen versterkte muziek spelen. De opening met de fanfare zal wel kunnen, omdat zij zich voortbewegen. Zij zullen wel minder stoppen aan de standjes onderweg.
  • Alcoholische dranken, waar een vergunning voor nodig is, worden dit jaar enkel uitgereikt aan erkende Leeuwse verenigingen.
  • Dit jaar zullen de wagens beperkt aanwezig zijn. Zo komt er plaats vrij, waardoor we mits wat schuiven de meest drukke plaatsen wat kunnen ontlasten.

 

“Met deze beslissing zetten we verdere stappen naar het normale leven van weleer. We wensen alle inwoners alvast aangename jaarmarkten toe.” aldus burgemeester Jan Desmeth.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief