Bedrijven op de Bergensesteenweg kregen bezoek Niet van de sint, maar wel van verschillende lokale en federale ordehandhavers

C21

Bedrijven op de Bergensesteenweg kregen bezoek Niet van de sint, maar wel van verschillende lokale en federale ordehandhavers

Hondenbrigade_
 

Afgelopen woensdag vielen menig lokale en federale ordehandhavers binnen in verschillende kleine en middelgrote bedrijven gevestigd op de site Immoboat langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. In het kader van de opsporing van illegale economieën, verleende de lokale politie Zennevallei bijstand aan verschillende inspectiediensten, zoals de Rijksdienst voor sociale zekerheid (RSZ), Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), Federale overheidsdienst Financiën, Federale overheidsdienst Economie, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, OVAM, Haviland dienst Milieuhandhaving en de Dienst Vreemdelingenzaken. Ook de brandweerzone Vlaams-Brabant West was ter plaatse voor de nodige controle op vlak van brandveiligheid. Simultaan ging de Federale gerechtelijke politie (FGP) Brussel ook over tot controle van enkele bedrijven aanwezig op de site. Heel wat fiscale inbreuken en inbreuken sociale wetgeving zoals het niet correct melden van de werknemers als inbreuken op al dan niet tijdelijke tewerkstelling werden vastgesteld.

Tevens werd vastgesteld dat er meerdere illegalen aan het werk waren, waarvan reeds één persoon werd uitgewezen en een ander het bevel kreeg om het grondgebied te verlaten. 

Daarenboven werden heel wat inbreuken inzake milieu opgetekend en ook door OVAM werden heel wat vaststellingen gedaan. Tevens werd vastgesteld dat er inzake de brandveiligheid heel wat gebreken zijn die dringend moeten worden aangepast.  

Het is nu aan de verschillende overheden om de resultaten verder te bespreken en de gevolgen te bepalen voor de verschillende vennootschappen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief