10de editie van StraPatZen in LEEUW

C21

10de editie van StraPatZen in LEEUW

Img_6922
 
Uurschema
 
Affiche-spl-2022v2
 

Na een annulatie in 2020 en een corona-editie in 2021, gaan we op zaterdag 20 augustus 2022 opnieuw voor een normale editie van StraPatZen. We kijken er alvast, samen met jullie, naar uit.  StraPatZen is en blijft een evenement dat jou gratis aangeboden wordt met een heel arsenaal aan acts en entertainment zoals acrobatische stunts, komische circusvoorstellingen, betoverende goocheltrucs, theater en kinderspelen.  Voor ieder wat wils!  
Uit eigen land zul je onder andere kunnen genieten van Novacentral, Circus Marcel, AdM , en Belgium’s Got Talent finalisten TnT en Jonas De Bruyn. In het aanbod buitenlandse artiesten passeren onder andere Luigi Ciotta (It), Juliot Cousins (Fr) en Raoul Gomiero (It) de revue. De meeste acts zijn op zondag ook te bewonderen in Ternat, maar Duo Berlingo, Circus Marcel en AdM gaan enkel door in Sint-Pieters-Leeuw.  
Om de beleving compleet te maken kan je natuurlijk ook samen genieten van een hapje en een drankje. Er zijn 2 drankkramen en 11 eetkramen. Het aanbod is groot: van Australische pie tot zwarte pens, van een verfrissende Ice Roll tot een hartverwarmende koffie.  
An Speeckaert, schepen van jeugd : Na twee zware coronajaren zijn we blij om StraPatZen terug in zijn originele vorm te kunnen aanbieden.  De tiende editie wordt een gratis straattheaterfestival met spetterende acts uit binnen-en buitenland voor jong en oud. Aangevuld met een groot aanbod aan eten en drinken. Met dit rijk gevulde programma proberen we alle bezoekers een leuke en aangename namiddag te bezorgen in het centrum van onze gemeente.
 In vorige edities hadden we enkele acts in het domein Coloma, maar de meerderheid ging door rond de Rink. Vanaf deze editie verschuiven we een deel van de acts naar het domein Coloma en maken we van het nieuwe landhuis de Viron het centrum van het gebeuren.
De eetstandjes blijven geconcentreerd langsheen de Depauwstraat en een deel van de Rink.  

Jan Desmeth, burgemeester en tevens bevoegd voor Cultuur : “Na 10 jaar StraPatZen is het tijd voor innovatie, maar omdat StraPatZen zo een leuk verbindend en kwaliteitsvol evenement is, laten we het niet volledig los. StraPatZen blijft de even jaartallen op ons programma. In de oneven jaartallen gaan we iets nieuws brengen, waarover we uitgebreid zullen communiceren begin 2023.

Wij vinden het behoud van kwaliteitsvolle evenementen belangrijk, maar geloven ook dat afwisseling de smaak en de goesting alleen maar kan verhogen.”  Vanaf dinsdag 16 augustus 2022 kan je het programmaboekje ophalen in Landhuis de Viron. De avond zelf worden ze ook uitgedeeld langs het traject.  

Het volledige programma en de verschillende locaties kan je digitaal terugvinden op

https://www.sint-pieters-leeuw.be/brul/strapatzen

 

 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 nov 2023
Marc Sluys | 25 nov 2023

archief