Lambiek Fabriek in LEEUW volledig op eigen benen

C21

Lambiek Fabriek in LEEUW volledig op eigen benen

Scherm__afbeelding_2024-03-23_om_14
 
Het begon ergens allemaal tussen pot en pint, aan “den toog”. “Waarom zouden wij niet eens zorgen voor onze eigen geuze. En de bal ging aan het rollen…… 
 
Lambiek Fabriek werd in 2016 opgericht. Hun geuze bestaat uit 100% eigen gebrouwen lambiek van spontane gisting. In hun eerste vestiging aan de Fabriekstraat te Ruisbroek (vandaar de naam) was geen ruimte om zelf te brouwen. Daarom gebruikten ze de installatie van Leeuwse brouwerij Belgoo. Eens het wort gemaakt is, wordt het vervoerd naar de opslagplaats. Daar laten ze de lambiek spontaan vergisten en rijpen op Franse eikenhouten vaten.
Sinds december 2021 is Lambiek Fabriek wel gevestigd in een loods aan de Eugène Ghijsstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De brouwerij wordt – voor wie het nog niet zou weten- gerund door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten. Sinds de bal aan het rollen ging breidde ook het aanbod gevoelig uit en hoe!..... Er moest dan ook ergens ingegrepen worden en dit gebeurde ook! De Lambiek Fabriek heeft goed nieuws. Ze hebben eindelijk hun nieuwe brouwinstallatie en kunnen zich terug voor 100% brouwerij noemen.
Sinds kort zijn alle administratieve zaken geregeld en kunnen ze terug opnieuw zelf brouwen. De voorbije twee jaar hebben ze goed samengewerkt met de collega’s lambiekbrouwers, maar eindelijk hebben ze alles terug in eigen handen! 
 
Jo en Jozef: “Dit scheelt vooral in planning en organisatie. We starten er binnenkort mee en willen zo nog de laatste weken van het huidige brouwseizoen meepikken, zolang de nachten koud genoeg zijn om een mooie lambiek te krijgen, en in het najaar starten we op voor het nieuwe seizoen. Lambiek is een echt seizoensbier, om lambiek te kunnen brouwen heb je de koude winternachten nodig.
Hiermee assembleren we dan o.a.  onze Oude Geuze Brett-Elle en Oude Kriek Jart-Elle. We kunnen per keer een 2000 liter brouwen en staan ook open om voor andere collega lambiekstekers te brouwen, zoals het gaat in de lambiekwereld. Dit was de laatste stap die we misten en nu is de cirkel rond. Van brouwen tot het uitrijpen van lambiek over blenden, bottelen en etiketteren. Ook het herstellen en onderhouden van onze houten vaten en foeders doen we allemaal zelf. Iedereen is uiteraard welkom tijdens Toer de Geuze 2024 op 4 en 5 mei om een kijkje te komen nemen!”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief