Sint-Pieters-LEEUW zet 6 ha woongebied om naar landbouw en parkgebied

C21

Sint-Pieters-LEEUW zet 6 ha woongebied om naar landbouw en parkgebied

Rupreysberg_bartkeymolen_jandesmeth
 
De gemeenteraad van 28 maart 2024 heeft de voorlopige vaststelling van het RUP Reysberg goedgekeurd, waardoor het oorspronkelijke landbouwgebied, dat door het VSGB 20 jaar geleden werd omgezet naar woonzone, nu opnieuw omgezet wordt naar open ruimte.
Bart Keymolen, schepen van Omgeving : “Het doel van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Reysberg is om een zone die eerder als woongebied was bestemd, om te vormen tot open ruimte. Dit past binnen de beleidsvisie van de gemeente, waarbij de nadruk ligt op het behoud van groene ruimte en het versterken van de open ruimte structuur. Ruim 2/3de van het gebied wordt gevrijwaard voor de landbouw. Het overige gedeelte, dat het meeste aansluit met het woongebied wordt herbestemd als parkgebied.”
Het RUP Reysberg is het resultaat van een zorgvuldig proces, waarbij verschillende stappen zijn doorlopen. Het plan is opgesteld in overeenstemming met het gemeentelijk structuurplan en heeft als doel onder andere het vrijwaren van onbebouwde ruimte, het versterken van de open ruimte structuur en het behouden van de twee bestaande woningen in het plangebied.
 
Jan Desmeth, burgemeester: “Deze beslissing kadert in de verkavelingsstop, waartoe de gemeenteraad in 2021 besliste. Deze verkavelingsstop beschermt de open ruimte, waar nog geen wegenis en nog geen nutsvoorzieningen aangebracht werden en oriënteert projectontwikkelaars naar de reeds verharde percelen, die her en der als kleine dorpskankers aanwezig zijn. We slaan hiermee twee vliegen in één klap. We bewaren de open ruimte en pakken kleine dorpskankers aan. Specifiek voor de wijk Negenmanneke vrijwaren we hier een mooi stukje open ruimte van massale woningbouw.”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief